Carambol uriaș pe Autostrada Soarelui. Bilanț: 55 de mașini lovite, 155 de persoane implicate, 16 răniți printre care 7 copii

image

Un carambol în care au fost implicate 55 de mașini a avut loc în această dimineață pe Autostrada Soarelui, la kilometrul 183 în zona municipiului Medgidia, pe sensul de mers către Constanța. În eveniment au fost implicate aproximativ 155 de persoane. Dintre acestea, 16 au fost rănite: șapte copii și nouă adulți. Autoritățile au activat planul roșu de intervenție. Traficul rutier către Constanța a fost oprit până la ora 11.30.

UPDATE: Toate forțele de intervenție se retrag de pe Autostrada A2, unde vineri dimineață au avut loc nu unul, ci patru accidente în lanț. Bilanțul final – 55 de mașini lovite, 16 persoane transportate la spital (din care 7 copii), 41 persoane asistate la fata locului. Nici un deces nu a fost înregistrat. Accidentele au avut loc pe fondul ceții dense de pe autostradă și a nerespectării distanței între autovehicole.

UPDATE: În jurul orei 11.30, traficul pe Autostrada Soarelui a fost reluat, dar se circulă greu. Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române anunţă că traficul rutier s-a reluat îngreunat pe benzile unu şi doi ale A2 Bucureşti - Constanţa: „S-au format coloane în mişcare pe tronsoanele kilometrice 149 (Feteşti) - 160 (nodul rutier de la Cernavodă) şi 175 (localitatea Peştera) - 182 (municipiul Medgidia)”, au anunțat autoritățile într-un comunicat.

UPDATE: Au fost evaluate medical peste 140-150 de persoane. Dintre acestea, 17 au avut nevoie de îngrijiri mdicale. Printre cei 17 răniți se află și 5 copii, potrivit ISU Constanța. Victimele sunt conștiente și cooperante. Din primele informații, pe A2 ar fi avut loc două accidente. Primul s-a produs la km 181, pe sensul de mers București – Constanța. Au fost implicate trei autoturisme și 5 persoane au fost rănite. La doi kilometri depărtare s-a produs carambolul în care au fost implicate peste 40 de mașini. 

UDATE: Accidentul de pe Autostrada Soarelui a fost provocat de ceața densă care s-a aflat pe șosea la primele ore ale dimineții. 17 persoane au fost transportate la spital.

UPDATE: Sunt evaluate mdical peste 14 persoane. În carambol sunt implicate aproximativ 40 e mașini. Cele avariate grav vor fi ridicate cu platfrmele care sunt acum așteptate la fața locului. Aici va ajunge și un elicopter SMURSD. Nu se știe când se va relua traficul în zonă.

Centrul INFOTRAFIC al Inspectoratului Generl al Poliției Române informează că pe Autostrada A2 București - Constanța, la kilometrul 183, în zona municipiului Medgidia, pe sensul către litoral s-a produs un carambol în care au fost implicate 20 de autoturisme.

image

Potrivit primelor informații, două persoane au fost rănite, dintre care una este încarcerată. Traficul rutier este oprit total, pe sensul către Constanța, formându-se coloane de mașini. 

image

image

Carambolul se întinde pe o distanță de trei kilometri. La fața loculoui au ajuns 18 ambulanțe: 9 ambulanțe SAJ tip B, 9 ambulabțe SMURD tip B, o ambulanță SMURD tip C.

image

image

Până la acest moment, pentru gestionarea situației au fost alocate:

  • ISU CT: 3 autospeciale stingere, 1 descarcerare, 3 ambulanțe SMURD, 1 autospecială pentru transport victime multiple, 2 ambulanțe SAJ
  • ISU BIF: 1 punct medical avansat, 1 dscarcerare grea, 1 autoscară, 1 punct comandă mobil, 12 ambulanțe SMURD, 1 autospecială pentru victime multiple;
  • ISU CL: 1 descarcerare, 4 ambulanțe SMURD, 1 autospecială victime multiple; 
  • ISU IL: 1 descarcerare, 1 ambulanță SMURD, 1 autospecială transport victime multiple

Știre în curs de actualizare

copii andra catalin maruta1 png
george simion port popular jpg
laceanu 1 415551511 jpeg
foto 1   Dora Davidescu Temisan JPG
gheorghe turda
BeFunky collage (33) jpg
paris pixabay
emma raducanu cluj jpeg
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
colaj kate middleton jpg
plimbare câine pixabay
colaj pro choice protest USA jpg
paris pixabay
george simion port popular jpg
laceanu 1 415551511 jpeg