Carla, eroina care a scos un copil blocat între betoane


    Click! a scris în 16 ianuarie despre  operaţiunea de salvare a băiatului  blocat între zidurile a două clădiri  din Constanţa (Fotografii: Florin Gheorghe)
Click! a scris în 16 ianuarie despre operaţiunea de salvare a băiatului blocat între zidurile a două clădiri din Constanţa (Fotografii: Florin Gheorghe)

Dr. Carla Ghengeaua salvează vieţi de aproape un deceniu, ca medic de urgenţă. De trei ani s-a alăturat echipei SMURD Constanţa. Duminică, a rezolvat un alt caz dramatic: băiatul de 15 ani căzut în spaţiul de doar 25 de centimetri dintre două clădiri.

Spune că şi-a dorit dintotdeauna să salveze vieţi. Întrebată care au fost cazurile care au marcat-o, Carla Ghengeaua spune că „fiecare intervenţie are dramatismul ei".

Ultimul caz deosebit la care a intervenit a fost duminică. Un adolescent de 15 ani, George Toader, a rămas prins între zidurile clădirii Liceului „Ovidius" şi cele ale unui atelier în timp ce încerca să sară de pe o clădire pe alta. Nu şi-a calculat bine saltul şi a alunecat în spaţiul îngust de 25 de centimetri.

Carla Ghengeaua a fost răsplătită cu aplauze la terminarea misiunii

simeon stalpnicul png

Medicul SMURD a fost nevoit să se strecoare între cele doi ziduri ca să vadă care este starea rănitului. Apoi, i-a pus atelele şi l-a sedat.

„Copilul ţipa de durere şi trebuia să îi calmăm durerea, de asta a trebuit să intervenim", spune medicul. La terminarea misiunii, cei prezenţi i-au aplaudat pe medici şi pompieri pentru salvarea adolescentului.

Un caz a marcat-o foarte mult. În urmă cu câţiva ani a salvat un tânăr de la moarte. „Băiatul avea ambele picioare retezate de tren.

Copilul de 15 ani a fost salvat şi transportat la spital în stare bună

simeon stalpnicul png

L-am văzut de departe. Se zărea doar carne însângerată. Ne-am zis atunci: «Nu mai avem ce să-i facem!», însă atunci când ne-am apropiat am văzut că trăia. Băiatul era conştient şi a ridicat spre mine ochii. Avea nişte ochi mari, albaştri, disperaţi. Nu voi uita niciodată privirea aceea, ochii aceia disperaţi. Am reuşit să-l stabilizăm şi l-am transportat la spital", povesteşte medicul.

Spune că are parte de foarte puţin timp liber, dat fiind programul foarte încărcat de muncă. Cele două fetiţe ale ei de 9 şi, respectiv, 7 ani, se bucură de mama lor doar în concedii.

Atunci, medicul care are grijă de viaţa celorlalţi, se dedică doar familiei. Toate concediile şi le petrece la munte, departe de zgomotul marilor oraşe.

„Luăm rucsacul la spinare şi urcăm la munte. Preferăm cortul sau, cel mult, stăm în cabane rustice. În nici un caz nu ne cazăm la hoteluri cu multe stele", râde medicul.

FotoJet (3) jpg
Oana Roman si Isa jpg
oana zavoranu si sotul
cub maurice munteanu razvan ciobanu png
Viscol puternic în Canada și America de Nord. FOTO Profimedia
calendar ortodox 2022 28 ianuarie Sfantul Efrem Sirul gabriel toma chituc jpg
image
image
image
image
image
image
Viscol puternic în Canada și America de Nord. FOTO Profimedia
calendar ortodox 2022 28 ianuarie Sfantul Efrem Sirul gabriel toma chituc jpg
femeie frig casa jpeg
Terminator jpg
Bryan Johnson jpg
Mașini blocate în trafic de ninsoare - vremea - meteo - ninge FOTO Shutterstock