Casa Verde 2019. Noi reguli pentru panouri fotovoltaice cu bani de la stat

image
S-au reluat înscrierile în Programul Naţional Casa Verde Fotovoltaice 2019, derulat de Administraţia Fondului pentru Mediu. Au fost stabilite noi reguliFOTO: Click!

S-au reluat înscrierile în Programul Naţional Casa Verde Fotovoltaice 2019, derulat de Administraţia Fondului pentru Mediu. Au fost stabilite noi reguli pentru persoanele fizice care doresc să acceseze fondurile AFM. Înscrierile au început miercuri, 6 noiembrie 2019, la ora 10.00.

Dup─â sistarea ├«nscrierilor ├«n programul AFM, la 10 septembrie, ┼či ├«n urma discu┼úiilor cu reprezentan┼úii instalatorilor autoriza┼úi, s-au stabilit o serie de m─âsuri pentru a asigura buna desf─â┼čurare a relu─ârii procesului de ├«nscriere.

Fiecare instalator autorizat va avea dreptul la 5 utilizatori, care pot ├«nc─ârca dosarele ├«n platforma AFM. Mai mult, va exista un sistem de siguran┼ú─â informatic─â de tip CAPTCHA. Utilizatorii ├«nregistra┼úi ├«n sistem vor trebui s─â introduc─â un cod pentru fiecare dosar, astfel ├«nc├ót s─â se evite ├«nregistrarea acestora cu ajutorul unui program software sau robot web.   

ÔÇŁConsider─âm c─â limitarea num─ârului de utilizatori disponibili pentru fiecare instalator autorizat ┼či implementarea sistemului de siguran┼ú─â informatic─â vor contribui la buna desf─â┼čurare a ├«nregistr─ârilor. Sus┼úinem orice demers al autorit─â┼úilor de a ├«ncuraja trecerea la surse de energie verde ┼či ne dorim s─â ajut─âm pe to┼úi cei interesa┼úi s─â ob┼úin─â eficien┼ú─â energetic─â ├«n propriul imobil ┼či s─â devin─â prosumatoriÔÇŁ, a men┼úionat Dan Tudose, manager E-acumulatori.ro, instalator autorizat AFM ca P PLUS 2002.

Cine poate cere bani de la stat pentru panouri fotovoltaice

Persoanele fizice care au depus documentele necesare la instalatorii autoriza┼úi AFM dup─â data de 10 septembrie 2019 vor trebui s─â trimit─â certificatele de atestare fiscal─â (*) ┼či extrasul de carte funciar─â valabile pentru noua dat─â de ├«nscriere.

Astfel, fiecare persoan─â fizic─â interesat─â de program va trebui s─â depun─â la un instalator pe l├óng─â certificatul de atestare fiscal─â ┼či extrasul de carte funciar─â din care s─â rezulte dreptul de proprietate asupra imobilului pe care se va implementa proiectul.

Panourile fotovoltaice asigur─â persoanelor fizice, proprietari de imobile, independen┼ú─â energetic─â (70-80% din ce consum─â este generat de panouri) ┼či, ├«n plus, devenind prosumatori (care consum─â ╚Öi produc energie), se vor bucura de o economie important─â la factura de energie.

C├ó╚Ťi bani se dau prin ÔÇŁCasa VerdeÔÇŁ

Programul AFM asigură o finanţare de până la 90% din valoarea totală a cheltuielilor eligibile, în limita sumei de 20.000 lei. Suma finanţată de AFM se scade de către instalatorul validat din valoarea totală a facturii, iar diferenţa se suportă de către beneficiarul final, din surse financiare proprii (aproximativ 2.300 lei).

Citește și:

Tot ce trebuie s─â ╚Ötii despre programul ÔÇ×O cas─â, o familieÔÇŁ. C├ót de greu e s─â ob╚Ťii un credit

5 sfaturi dacă vrei să faci un împrumut bancar

image png
card ajutor jpg
image png
trans bhutan cnn
vladimir putin profimedia 0691860588 jpg
12 linda evangelista main jpg jpeg
printul paul 1 jpeg
1 carmen tanase jpg jpeg
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
printul paul 1 jpeg
bani in portofel jpeg
inquam photo bucuresti  urmari  cod galben furtuna 92793 jpg
Printesa Lia trecutul ei printul Paul Lambrino de Romania (10) jpg
pui de urs
trans bhutan cnn