Casa Verde 2019. Noi reguli pentru panouri fotovoltaice cu bani de la stat

8 noiembrie 2019
image
S-au reluat înscrierile în Programul Naţional Casa Verde Fotovoltaice 2019, derulat de Administraţia Fondului pentru Mediu. Au fost stabilite noi reguliFOTO: Click!

S-au reluat înscrierile în Programul Naţional Casa Verde Fotovoltaice 2019, derulat de Administraţia Fondului pentru Mediu. Au fost stabilite noi reguli pentru persoanele fizice care doresc să acceseze fondurile AFM. Înscrierile au început miercuri, 6 noiembrie 2019, la ora 10.00.

Dup─â sistarea ├«nscrierilor ├«n programul AFM, la 10 septembrie, ┼či ├«n urma discu┼úiilor cu reprezentan┼úii instalatorilor autoriza┼úi, s-au stabilit o serie de m─âsuri pentru a asigura buna desf─â┼čurare a relu─ârii procesului de ├«nscriere.

Fiecare instalator autorizat va avea dreptul la 5 utilizatori, care pot ├«nc─ârca dosarele ├«n platforma AFM. Mai mult, va exista un sistem de siguran┼ú─â informatic─â de tip CAPTCHA. Utilizatorii ├«nregistra┼úi ├«n sistem vor trebui s─â introduc─â un cod pentru fiecare dosar, astfel ├«nc├ót s─â se evite ├«nregistrarea acestora cu ajutorul unui program software sau robot web.   

ÔÇŁConsider─âm c─â limitarea num─ârului de utilizatori disponibili pentru fiecare instalator autorizat ┼či implementarea sistemului de siguran┼ú─â informatic─â vor contribui la buna desf─â┼čurare a ├«nregistr─ârilor. Sus┼úinem orice demers al autorit─â┼úilor de a ├«ncuraja trecerea la surse de energie verde ┼či ne dorim s─â ajut─âm pe to┼úi cei interesa┼úi s─â ob┼úin─â eficien┼ú─â energetic─â ├«n propriul imobil ┼či s─â devin─â prosumatoriÔÇŁ, a men┼úionat Dan Tudose, manager E-acumulatori.ro, instalator autorizat AFM ca P PLUS 2002.

Cine poate cere bani de la stat pentru panouri fotovoltaice

Persoanele fizice care au depus documentele necesare la instalatorii autoriza┼úi AFM dup─â data de 10 septembrie 2019 vor trebui s─â trimit─â certificatele de atestare fiscal─â (*) ┼či extrasul de carte funciar─â valabile pentru noua dat─â de ├«nscriere.

Astfel, fiecare persoan─â fizic─â interesat─â de program va trebui s─â depun─â la un instalator pe l├óng─â certificatul de atestare fiscal─â ┼či extrasul de carte funciar─â din care s─â rezulte dreptul de proprietate asupra imobilului pe care se va implementa proiectul.

Panourile fotovoltaice asigur─â persoanelor fizice, proprietari de imobile, independen┼ú─â energetic─â (70-80% din ce consum─â este generat de panouri) ┼či, ├«n plus, devenind prosumatori (care consum─â ╚Öi produc energie), se vor bucura de o economie important─â la factura de energie.

C├ó╚Ťi bani se dau prin ÔÇŁCasa VerdeÔÇŁ

Programul AFM asigură o finanţare de până la 90% din valoarea totală a cheltuielilor eligibile, în limita sumei de 20.000 lei. Suma finanţată de AFM se scade de către instalatorul validat din valoarea totală a facturii, iar diferenţa se suportă de către beneficiarul final, din surse financiare proprii (aproximativ 2.300 lei).

Citește și:

Tot ce trebuie s─â ╚Ötii despre programul ÔÇ×O cas─â, o familieÔÇŁ. C├ót de greu e s─â ob╚Ťii un credit

5 sfaturi dacă vrei să faci un împrumut bancar

anamaria prodan laurentiu reghecampf jpg
printesa charlene png
andreea marin lisabona 3 jpg
cub alina sorescu animat gif
dana rogoz (1) jpg
2 mirabela dauer pensie 4 jpg jpeg
ray liotta gettyimages 471178756 jpg jpeg
printul nicolae romania crop jpg
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
BeFunky collage (5) jpg
Dr  George Diaconu 2 png
Chelnerita - servire restaurant FOTO 123 RF
Elena Udrea jpg
fruit 4416500 1920 jpg
Alina M╚őtcan (1) jpg