Cât costă deliciile de la Târgul de Crăciun din Brașov. Cât vor plăti oamenii pentru o porție de sarmale sau un pahar de vin
Târgul de Crăciun din Brașov s-a deschis duminică, 30 decembrie, iar la eveniment au participat mii de oameni. Dornici să încerce preparatele specifice sărbătorilor de iarnă, vizitatorii s-au înghesuit la standurile cu mâncare și băutură, iar atenția s-a îndreptat imediat la prețurile acestora.

Piața Sfatului, din centrul Brașovului, a fost neîncăpătoare pentru cei care au așteptat cu nerăbdare startul sărbătorilor de iarnă din oraș. Atmosfera a atins punctul culminant când mulțimea a numărat secundele până la aprinderea luminițelor, moment care a coincis cu deschiderea oficială a Târgului de Crăciun.
„Orașul este în sărbătoare. Magia sărbătorilor începe astăzi cu ocazia Sărbătorii Sfântului Andrei, Ziua Națională, o lună plină de bucurii și evenimente. Indiferent de problemele cu care ne confruntăm astăzi, important e ca în aceste momente noi să ne adunăm, să fim împreună, să trăim aceste momente cu bucurie în suflet și alături de cei dragi”, a declarat primarul George Scripcaru, prezent la eveniment, conform Biz Brașov.
Decorațiunile strălucitoare și bradul impunător au fost în centrul atenției, la fel și căsuțele din lemn frumos împodobite, cu o gamă variată de produse.
Prețurile preparatelor de la Târgul de Crăciun din Brașov
În Piața Sfatului, prețul unui pahar de vin fiert costă între 12 și 15 lei, sucul de mere cald 12 lei, în timp ce sucul de mere cu rom 20 de lei, iar capuccino 12 lei, potrivit paginii de Facebook „My Name: Brașov”.
O porție de sarmale cu mămăligă costă 26 de lei, iar una consistentă de coaste cu cârnați la ceaun se vinde cu 33 de lei. Fasolea bătută pe pâine este 10 lei, iar feliile de pâine cu untură (9 lei) sau zacuscă/pastă de jumări (12 lei) sunt printre cele mai ieftine opțiuni. De asemenea, curioșii pot degusta piftie de porc (20 lei/300 g), iahnie de fasole cu castraveți murați (15 lei) și chiar o combinație neobișnuită de ciocolată cu jumări (33 lei/95 g).




































