Cel mai căutat om politic român, baronul PSD de Neamț, Ionel Arsene s-a predat în Italia

S-a predat! Fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Neamţ Ionel Arsene, cel mai căutat om politic român, condamnat pentru corupție, a decis să nu mai fugă de închisoare și s-a predat în Italia. Ionel Arsene fost președinte al PSD Neamț a fost condamnat definitiv condamnare de 6 ani și 8 luni într-un dosar de corupție 

Ionel Arsene
Ionel Arsene este cel mai important demnitar PSD condamnat în ultimii ani. Foto: adevarul.ro

Fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Neamţ Ionel Arsene, dat în urmărire după ce a fost condamnat la şase ani şi opt luni de închisoare cu executare pentru trafic de influenţă, s-a predat în orașul italian Bari, scrie adevarul.ro, citând surse din PSD.  

Prefectul judeţului Neamţ, Adrian Niţă, a semnat, în 16 martie 2023, ordinul privind încetarea mandatului de preşedinte al Consiliului Judeţean Neamţ al lui Ionel Arsene. 

De ce a fost condamnat Ionel Arsene 

Preşedintele Consiliului Judeţean Neamţ, Ionel Arsene, a fost condamnat printr-o decizie definitivă a Curţii de Apel Braşov. A fost judecat pentru trei fapte de trafic de influenţă în primă instanţă, la Tribunalul Bacău, decizia instanței fiind de 8 ani şi 4 luni ănchisoare cu executare.  

Soluţia a fost contestată de inculpat, iar la Curtea de Apel Braşov magistraţii au constatat că una dintre fapte s-a prescris, pedeapsa fiind redusă. Sentința a fost dată pe 10 martie 2023 dar nu a putut fi pusă în aplicare deoarece Arsene nu a fost găsit acasă, la domiciliul din Târgu Neamț.   

Cum existau informații că ar avea afaceri și o casă în Italia, a fost cerută cooperarea cu autoritățile de acolo dar nici aici nu a fost găsită nici o urmă a fostului fruntaș PSD. Astfel, pentru a-l găsi, Poliţia Română a recurs la soluția legală pentur infractorii dispăruți, l-a dat în urmărire.  

A fost postată pe site-ul Poliției Române, la secţiunea „Most wanted“, fotografia fostului șef al Consiliului Județean Neamț însoțită de un scurt „istoric“ al faptelor comise, anunţând astfel că este dat în urmărire naţională.  

Fapta prescrisă este cea în care Arsene a fost denunţat de fostul primar al orașului Piatra Neamț, Gheorghe Ştefan. Acesta din urmă, a susţinut că i-ar fi dat, în 2013, suma de 100.000 de euro, pentru a interveni la conducerea Agenţiei Naţionale de Integritate, în tentativa de a-l declara incompatibil pe şeful de la acea vreme al Consiliului Județean, Culiţă Tărâţă. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
filipine harta steag drapel foto shutterstock
image
image
image
image
image
image
FotoJet (12) jpg
talie de femeie  foto   Shutterstock jpg
ceai rozmarin jpg
cersetor freepik jpg
calcule calculator bani salariu pensie rate bancare datorie
Cel mai mare drapel naţional din lume, expus la aerodromul Clinceni  (Foto: Bogdan Cristel/Reuters) jpeg
Nicolae Ciuca si a prezentat demisia  Foto Inquam Photos   Octav Ganea (5) jpg
curte jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net