Centura blocată de protestul transportatorilor

5 septembrie 2016
article img
Tiriștii au ocupat Centura Capitalei

Circulaţia rutieră este blocată, în acest moment, pe Şoseaua de Centură a Capitalei. Transportatorii protestează, după cum anunţă Centrul Infotrafic.

Traficul este blocat la intersecţia DN Centura Bucureştiului cu drumul care duce către Oraşul Popeşti Leordeni(DN4), din cauza unui grup de autovehicule care staţionează pe suprafaţa carosabilă, potrivit Infotrafic.

Între localităţile Mogoşoaia şi Otopeni, respectiv Tunari şi Otopeni coloana de camioane circulă încet, pe prima bandă, pe sensul către Otopeni, astfel că circulația este îngreunată.

Mai multe federaţii ale transportatorilor protestează, în fiecare zi de luni, între orele 10.00 şi 12.00, pe şoselele de centură ale marilor oraşe din ţară, faţă de scumpirea poliţelor RCA. Nemulţumiţi de deciziile de până acum ale autorităţilor transportatorii din România pregătesc un protest la nivel naţional în 15 septembrie.

Un raport publicat, pe 1 septembrie, de către Autoritatea de Supraveghere Financiară, care supraveghează şi piaţa asigurărilor, arată că preţul mediu al unei poliţe RCA pentru camioanele cu masa mai mare de 16 tone a fost în iulie de 10.704 lei, cu 121% peste nivelul înregistrat în al doilea trimestru din 2015, de 4.843 lei, scrie news.ro