Cine a ascuns rezultatele medicale ale angajaților de la Brădet?

Ultima actualizare:
bebelusi jpeg

Cine-i ține spatele patronului de la firma de lactate Brădet și de ce? Asta este întrebarea pe care o punem, după ce s-a aflat că autoritățile știau încă de acum cinci zile că șapte dintre angajații fabricii sunt infectați cu E.coli.

Atenția în scandalul îmbolnăvirilor bebelușilor cu bacteria E.coli se îndreaptă din nou către fabrica de lactate Bradet.

Dacă săptămâna trecută, Institutul Cantacuzino a anunțat că rezultatul final al analizelor pe care le-a efectuat arată că tulpinile de E.coli de la copiii cu sindrom hemolitic uremic (SHU) nu sunt identice cu cele găsite în brânza produsă la Bradet, ieri a venit o veste bombă.

Analizele recoltate de la angajați arată că 7 dintre ei au E.coli

Analizele recoltate de la angajați arată că șapte dintre ei sunt purtători ai bacteriei, iar trei chiar cu ambele gene (vtx 1 și vtx2), verotoxina care provocă apariția SHU. Exact toxina care i-a îmbolnăvit pe bebeluși.

Rezultatele, ținute ascunse de autorități

Grav este că rezultatele au fost gata în urma cu cinci zile, dar autoritățile au ținut totul ascuns. Ieri, buletinul de laborator  ajuns în presă pe surse, altfel nu s-ar fi aflat nimic.

Rezultatele sunt precizate în adresa cu numărul 1.435 din 11 martie 2016, trimisă de DSP Argeș către Prefectura Argeș.

DSP Argeș dă vina pe Prefectură

”Am informat Prefectura, am informat Ministerul Sănătății și pe toată lumea legat de rezultate. Aceasta este procedura”, a declarat, pentru Mediafax, Sorina Honțaru, directorul DSP Argeș. La rândul său, prefectul a aruncat pisica în curtea Minsiterului Sănătății.

Prefectura aruncă pisica la Ministerul Sănătății

”Instituția prefectului a primit în data de 11 martie o informare de la DSP Argeș. E foarte limpede că aceste rezultate au fost transmise către Ministerul Sănătații, instituție abilitată ca să stabileasca cauza și să analizeze aceste rezultate. Acest lucru e în sarcina Ministerului Sănătății", s-a scuzat prefectul Cristian Soare. Până la această oră, reprezentanții ministerului nu au oferit lămuriri cu privire la această situație.

Doi copii cu SHU de ieri până azi

Între timp, un băiețel român, de un an și două luni, stabilit cu părinții în Italia, Florența, a fost diagnosticat cu sindrom hemolitic uremic, după ce a consumat brânză de la Brădet.

Aseară, o fetiță de un an și două luni, a fost internată în București cu SHU. 

Scandalul îmbolnăvirilor a izbucnit în 29 de ianuarie, când au ajuns la Spitalul ”Marie Curie”, din Capitală, 16 copii, majoritatea din Argeș, cu SHU sau cu suspiciuni de SHU.

Dintre aceștia, trei fetițe au murit în spital.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ruși pe aeroportul Vnukovo din Moscova după anunțul mobilizării FOTO Twitter
image
image
image
image
image
image
telefon ecran getty jpg
casa de marcat supermarket pexels jpg
gratii 1 jpeg
Sebastian Olariu si tatal lui FOTO Antena 3 Facebook jpg
istanbul pexels jpg
urangutan pixabay jpg
harta razboi ucraina steag drapel rusia europa shutterstock 2114384846 jpg
Nervos
image
actualitate.net
image
actualitate.net