Cine începe școala pe 3 ianuarie. Unii elevi mai au vacanță o săptămână

Elevii mici mai rămân acasă FOTO: Unsplash.com
Elevii mici mai rămân acasă FOTO: Unsplash.com

Elevii de gimnaziu și liceu revin la școală luni, 3 ianuarie. Pentru ei cursurile încep mai devreme pentru că sunt nevoiți să recupereze cele două săptămâni de vacanță forțată din luna noiembrie 2021.

Copiii de gradiniță încep cursurile pe 10 ianuarie și tot atunci merg și  elevii din ciclul primar, de la pregătitoare, I, a II-a, a III-a, până la clasa a IV-a. Pentru ei vacanța de iarnă a rămas nemodificată pentru că au fost trimiși doar pentru o săptămână în vacanță forțată în noiembrie, aceasta urmând să fie recuperată în aprilie, în timpul săptămânii Școala altfel, scrie edupedu.ro.

Potrivit noii structuri a anului școlar, de această dată, elevii de gimnaziu nu vor avea vacanță întersemestrială, ei revenind tot în semestrul I, iar săptămâna viitoare, după weekendul 15-16 ianuarie, vor intra în semestrul al II-lea.

De ce încep elevii de gimnaziu pe 3 ianuarie

Elevii de gimnaziu, clasele a V-a, a VI-a, a VII-a și a VIII-a încep școala pe 3 ianuarie, după cea mai scurtă vacanță de iarnă din istoria ultimilor ani. Aceștia au de recuperat cele două săptămâni pe care autoritățile i-au forțat să le petreacă acasă în noiembrie, din cauza pandemiei.

Astfel, prima săptămână va fi recuperată acum, în perioada 3-7 ianuarie 2022. Următoarea săptămână recuprerată de elevii din gimnaziu pentru perioada petrecută acasă în noiembrie 2021 va fi în perioada Școlii altfel.

Se întorc tot în semestrul I

Elevi de gimnaziu revin la școală pentru două săptămâni tot în semestrul I, deși pe structura inițială a anului școlar 2021-2022, ar fi trebuit să reia cursurile în semestrul al II-lea, în ianuarie. Între semestrul I și al II-lea este în acest an doar un weekend – 15-16 ianuarie. Nici aici nu mai există, ca în anii trecuți, o vacanță intersemestrială.

Cum încep școala elevii de liceu

Clasele a IX-a, a X-a, a XI-a și a XII-a/a XIII-a, încep școala pe 3 ianuarie 2022, la fel ca cei de gimnaziu. Aceștia revin la cursuri pentru două săptămâni în care vor fi încheiate mediile, cel mai probabil, după care trec și ei în semestrul al II-lea din 17 ianuarie.

Elevi din învățământul profesional și postliceal încep și ei școala tot pe 3 ianuarie

Când va fi următoarea vacanță

Dacă programul școlar nu va fi perturbat de măsuri anti-pandemie, pentru elevii de gimnaziu și liceu urmază o perioadă de 15 săptămâni consecutive de cursuri – 3 ianuarie 2022-14 aprilie 2022 – fără vacanță școalară. Perioada aceasta este cu două săptămâni mai lungă decât cea din semestrul I, de la debutul școlii din septembrie, până la vacanța de iarnă.

Pentru copiii de grădiniță și pentru cei din ciclul primar urmează o perioadă neîntreruptă de 14 săptămâni de cursuri/activități.

Astfel, următoarea vacanță pentru toți elevii și copiii de grădiniță este în a doua parte a lunii aprilie, din 15 până pe 1 mai 2022.

Cursurile reîncep pe 2 mai 2022 până vineri, 10 iunie 2022.

De sâmbătă, 11 iunie 2022 până la data din septembrie 2022 la care încep cursurile anului școlar 2022—2023  este vacanța de vară

Ce elevi încheie cursurile diferit

·      clasele a XII-a zi, a XIII-a seral și frecvență redusă încheie cursurile la data de 27 mai 2022;

·      clasa a VIII-a încheie cursurile la data de 3 iunie 2022;

·      clasele din învățământul liceal – filiera tehnologică și învățământul profesional încheie cursurile la data de 1 iulie 2022.

Parteneri

image
image
image
image
image
image
barbat ceasca ceai cafea 12 30 2009 2 35 02 pm jpeg
BUCHETTE DEL VINO FLORENTA jpg
Pensionatul Domnesc de Fete jpg
bătrâni  foto   Shutterstock jpg
ambulanta jpg
aeroport foto pixabay jpg
masa de paste shutterstock jpg
maramures paste1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net