Cine vrea să-l îngrijească pe Rudolf?

Ultima actualizare:
Căprioara şi-a  rupt picioarele  din faţă după ce  a căzut de pe o  stâncă
Căprioara şi-a rupt picioarele din faţă după ce a căzut de pe o stâncă

A scăpat din ghearele mortale ale şacalilor, dar în timp ce fugea să-şi salveze viaţa a căzut de pe o stâncă şi şi-a rupt ambele picioare din faţă. Plin de sânge şi cu multe răni, puiul de căprioară a fost luat şi îngrijit de câţiva poliţişti de frontieră, dar acum nu se poate întoarce în sălbăticie pentru că nu s-ar mai putea apăra de prădători.

Puiul de căprioară a fost găsit, în urmă cu câteva zile, în apropierea Viaductului Târziului, între localităţile Orşova şi Vârciorova. Avea ambele picioare din faţă rupte, răni pe tot corpul şi pierduse mult sânge.

Plângea de durere, iar poliţiştii de frontieră au decis că trebuie să facă tot ce este posibil pentru salvarea lui. „Era într-o stare foarte proastă, nu putea să meargă, se tăvălea. Ne-am dat toată silinţa ca el să poată să trăiască, fiindcă era condamnat la moarte.

Angajatele ar vrea să păstreze căprioara în curtea unităţii


    Căprioara şi-a  rupt picioarele  din faţă după ce  a căzut de pe o  stâncă
Căprioara şi-a rupt picioarele din faţă după ce a căzut de pe o stâncă

Am zis că este păcat datorită vârstei lui, datorită frumuseţii lui să moară, să-l pierdem", a spus Vasile Lupulescu de la Sectorul Poliţiei de Frontieră Mehedinţi.

Reprezentanţii Asociaţiei Vânătorilor nu i-au mai acordat nici o şansă, dar la insistenţele şefului de sector au fost de acord să îl lase în custodia oamenilor legii. Aceştia au cerut ajutorul unui medic veterinar din Orşova şi nu l-au scăpat deloc din ochi. Au stat lângă el zi şi noapte pentru a-l hrăni şi supraveghea. Cu mult noroc, puiul s-a ridicat în picioare după două zile.

„A răspuns bine la medicamentaţie şi la tratament, deja după două zile s-a ridicat în picioare şi mănâncă. Acum urmează să-i găsim o locaţie. Dacă am lăsa-o în libertate nu se va mai putea apăra de prădători", a spus comisarul Constantin Răchiţeanu. Un bărbat din localitatea Izvorul Frumos, care deţine în mod legal cinci căprioare, şi-a manifestat deja dorinţa de a-l lua şi pe Rudolf.

Dacă la început a fost foarte speriat, în scurt timp „Rudolf", aşa cum a fost botezat de poliţiştii de frontieră, s-a împrietenit cu toţi angajaţii şi acum le mănâncă din palmă. Este un răsfăţat al poliţiştilor, care dacă le-ar sta în putere ar amenaja un ţarc în curtea unităţii pentru a-l păstra. Sunt conştienţi însă că nu ar fi un mediu favorabil pentru el, aşa că s-au gândit că cel mai bine pentru puiul de căprioară ar fi să ajungă la un iubitor de animale.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
wizz air avion la sol
image
image
image
image
image
image
Brezoi poza mare jpg
lacat bucatarie roman marea britanie 67958100 jpg
carte pexels jpg
bani jpg
gaina wendy (2) jpg
banca pixabay jpg
image png
thief 1562699 1280 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net