Clotilde Armand a câștigat Primăria Sectorului 1. Are peste 1.000 de voturi în plus față de Dan Tudorache

30 septembrie 2020
article img
Clotilde Armand îl acuză pe Dan Tudorache de furt și de falsificarea rezultatelor votului

Clotilde Armand a câștigat Primăria sectorului 1, cu un avans de peste 1000 de voturi în fața social-democratului Dan Tudorache. Este vestea dimineții și vine în urma centralizării finale a voturilor, efectuate de către Autoritatea Electorală Permanentă.

Clotilde Armand a câștigat Primăria Sectorului 1, dar scandalul continuă

Avem în sfârşit rezultatul celei mai controversate competiţii electorale la alegerile locale din 2020: cea pentru sectorul 1 al Capitalei. Conform centralizării finale făcute de Autoritatea Electorală Permanentă, Clotilde Armand, candidata USR PLUS, a obținut 36.455 de voturi, cu circa 1.004 mai multe decât contracandidatul ei de la PSD, Dan Tudorache.

article img
Pe siteul rezultatevot.ro au fost afișate rezultatele finale ale alegerilor locale 2020 pentru Primăria sectorului 1 din București. Câștigătoare este Clotilde ArmandSursa foto: rezultatevot.ro

La Biroul Electoral al sectorului 1 a fost întocmit deja procesul verbal potrivit căruia Clotilde Armând a avut cu 1004 voturi în plus față de Dan Tudorache. Potrivit site-ului rezultatevot.ro, care prezintă în timp real rezultatele alegerilor locale din 27 septembrie 2020, candidata Clotilde Armand (USR_PLUS) a primit 36.455 de voturi (40,95%), în timp ce primarul în funcție, reprezentantul PSD, Dan Tudorache, a primit 35.451 de voturi (39,82%).

BEC decide azi dacă se vor renumăra sau nu voturile

Scandalul de fraudă continuă însă, iar voturile ar putea fi numărate din nou, după ce PSD a cerut acest lucru, acuzând fraude. O decize în acest sens va fi luată de Biroul Electoral Central, iar asta se va întâmpla în cursul zilei de miercuri, 30 septembrie.Scandalul a pornit în momentul în care, Clotilde Armand a acuzat PSD de furt electoral declarând că Dan Tudorache ar fi încercat să falsifice rezultatul voturilor.  În urma acuzațiilor, poliția a deschis un dosar penal, iar cazul a fost preluat de procurorii de la Parchetul sectorului 1.