Conflictul dintre Coreea de Sud și Coreea de Nord: Ce au decis după trei zile de negocieri

Ultima actualizare:

    Reprezentanții celor două Corei au negociat timp de trei zile
Reprezentanții celor două Corei au negociat timp de trei zile

Coreea de Sud și Coreea de Nord au început să se „războiască” după ce mai multe difuzoare care transmiteau mesaje propagandistice au fost instalate în Seul. După ce oficialii de la Phenian au cerut oprirea difuzării acelor mesaje, în semn de protest pentru că difuzoarele nu au fost dezinstalate, aceștia au tras patru obuze de artilerie către Coreea de Sud. Drept răspuns, și cei din Sud au tras 29 de tiruri de artilerie înspre Nord. Pentru evitarea unui conflict militar de proporții, reprezentanții ambelor țări au negociat timp de trei zile.

Însă acțiunile militare nu s-au oprit aici. Se pare că o mină antipersonal a explodat la frontiera Coreei de Sud și a mutilat doi soldați sud-coreeni. În această situație, oficialii de la Seul (capitala Coreei de Sud) au cerut celor de la Phenian (capitala Coreei de Nord) să exprime regrete față de victime, potrivit stirileprotv.ro.

Negocierile între cele două Corei au început sâmbătă (22 august), după ce Coreea de Nord a formulat un ultimatum în care amenința Seulul că va trece la acțiuni militare dacă nu se va înceta difuzarea mesajelor de propagandă. Consilierul pentru probleme de Securitate Națională al președintei sud-coreeană Park Gen-hye și ministrul sud-coreean al Unificării s-au întâlnit cu Hwang Pyong-so, consilierul militar cu cel mai înalt rang al liderului nord-coreean Kim Jong-un și un oficial de rang înalt însărcinat cu Afaceri Intercoreene pentru a negocia. Astfel, în urma discuțiilor, care au durat trei zile, Coreea de Nord a acceptat să își exprime regretele după explozia minei, iar Coreea de Sud a decis încetarea difuzării mesajelor propagandistice la frontieră.

Oficialii din cele două Corei se temeau că neînțelegerile dintre cele două țări ar putea conduce la un adevărat conflict militar, iar adjunctul ministrului sud-coreean al Apărării Baek Seung-joo a declarat, vineri (21 august), că Guvernul să se așteaptă ca nord-coreenii să deschidă focul asupra aproximativ 11 locuri. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Oleksandr Pielieshenko jpg
image
image
image
image
image
image
camera hotel png
Pestera Craniilor png
soferii in masina webp
Brezoi poza mare jpg
lacat bucatarie roman marea britanie 67958100 jpg
carte pexels jpg
bani jpg
gaina wendy (2) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net