Cosmin, lecţie de viaţă la doar 7 ani! A curăţat de noroi scaunele din trei săli de clasă, după inundațiile din județul Galați

În vremuri de restrişte se văd oamenii cu suflet mare. Nu e doar o vorbă din bătrâni, ci realitatea. Iar în aceste zile, în localităţile din judeţul Galaţi afectate de inundaţiile catastrofale din weekend au existat multe astfel de momente. Eroul unuia dintre ele are doar 7 ani.

Cosmin a ajutat la curăţarea scaunelor în mai multe clase
Cosmin a ajutat la curăţarea scaunelor în mai multe clase

Nu doar locuinţele au avut de suferit de pe urma inundaţiilor, ci şi unităţile de învăţământ. În localitatea gălăţeană Cudalbi, grav afectată de viituri, un elev de doar 7 ani a venit cu mătura de acasă pentru a ajuta la curăţenie.

Trebuie spus că, până să fie distrusă de inundaţii, această şcoală era una model în judeţ, fiind modernizată cu fonduri UE, informează adevarul.ro.

Aşa arăta şcoala după trecerea viiturii
Aşa arăta şcoala după trecerea viiturii

Dacă în urmă cu o săptămână Şcoala Gimnaziala „Prof. Emil Panaitescu” din Cudalbi îşi întâmpina elevii mai vechi şi mai noi în straie de sărbătoare, acum totul este plin de noroi. Apa şi noroiul au pătruns în sălile de curs, afectând mobilierul şi parchetul. De la inundaţii, şcoala este închisă, neavând nici măcar curent electric şi apă potabilă, iar ea va fi deschisă în momentul în care condiţiile vor fi perfecte pentru copii.

În zonele afectate se învaţă în unităţi modulare

Tocmai pentru a grăbi procesul de curăţenie al şcolii, directoarea unităţii de învăţământ, Anca Dediu, a transmis un apel pe Facebook pentru voluntari care să vină să cureţe holurile şi clasele de curs.

Ei bine, primul care a sărit în ajutor a fost unul dintre elevii şcolii. În vârstă de 7 ani, Cosmin a venit împreună cu mama lui şi a început să cureţe cu sârg prin sălile de clasă.

Fotografia cu el a fost postată de directoarea şcolii, iar fapta lui a fost lăudată de toată lumea, fiind un exemplu.

Aşa arăta şcoala după trecerea viiturii
Aşa arăta şcoala după trecerea viiturii

„El e Cosmin. Are 7 ani şi a vrut să ajute. A venit împreună cu mama lui. Nu a vrut să rămână acasă. A curăţat de noroi scaunele din trei săli de clasă. Astăzi au mai venit trei fete de clasa a opta să ajute. Avem mai mute ajutoare care au văzut apelul nostru”, a declarat Anca Dediu, mândră că are asemenea elevi în şcoala ei.

În localităţile unde şcolile au fost afectate, Guvernul a decis amplasarea de şcoli modulare, astfel ca procesul de învăţământ să continue.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Fiicele Regelui Mihai si Principele Radu la parastasul de 6 ani al Regelui Mihai   Daniel Angelescu, Casa Majestatii Sale (2) jpeg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
roman in germania terorizat de conationali jpg
2 regele carol al doilea jpg jpeg
casa verde jpg
accident bucuresti jpg
Stațiunile din județul Brașov rămân în topul preferințelor românilor FOTO Poiana Brașov
image png
Satul Târsa din Hunedoara  Foto Daniel Guță ADEVĂRUL jpg
454708605 8895222737161099 1234390086311424873 n jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net