Crin Antonescu a împlinit 59 de ani. Cinci lucruri pe care nu le știați despre el

Ultima actualizare:

    Fostul preşedinte al liberalilor, Crin Antonescu, împlinește astăzi, 21 septembrie, 59 de aniFOTO: adevarul.ro
Fostul preşedinte al liberalilor, Crin Antonescu, împlinește astăzi, 21 septembrie, 59 de aniFOTO: adevarul.ro

Fostul preşedinte al liberalilor, Crin Antonescu, împlinește astăzi, 21 septembrie, 59 de ani. A avut un parcurs lung, plin de lovituri grele. Trei ani a dispărut din viața politică și publică, dar s-a întors acum câteva zile când a anunțat că va candida la europarlamentare.

Fostul preşedinte al liberalilor, Crin Antonescu, împlinește astăzi, 21 septembrie, 59 de ani. Viața nu a fost ușoară pentru el. Însă, a reușit să devină un politician de frunte, al doilea om în stat și chiar a fost președintele țării (interimar) pentru 48 de zile. După o carieră onorabilă de politician, brusc,  la 4 martie 2014, în timpul dezbaterilor în Parlament privind votarea noului Guvern, Crin Antonescu şi-a dat demisia din funcţia de preşedinte al Senatului. Apoi, a dispărut din viața publică.

Acum trei zile, Crin Antonescu a reapărut și a anunțat că şi-a depus documentele pentru a intra pe lista PNL pentru alegerile europarlamentare.

  • În acte, se numește George Crin Laurențiu Antonescu și este licentiat in Istorie-Filosofie. S-a născut la Tulcea și, după divorțul părinților, a fost crescut de tatăl său care l-a încurajat să studieze la Universitatea București.
  • În timpul studenției (1983) s-a căsătorit cu  Aurelia, studentă la Politehnică. Crin Antonescu a repetat doi ani de studiu și a explicat că nu voia să își părăsească soția care era încă studentă.
  • După absolvirea facultăţii (1985), Crin Antonescu a fost profesor de Istorie în comuna Solești, județul Vaslui. Mai târziu, a fost profesor de Istorie și Franceză în cumuna Niculițel din județul natal, Tulcea. Pentru câteva luni, a fost și muzeograf la Muzeul de Istorie și Arheologie din Tulcea. Crin Antonescu a aderat la Partidul Naţional Liberal în 1990 și a început să se afirme pe scena politică. În 1995 a fost ales vicepreşedinte al PNL şi, ulterior, lider al partidului. A fost ministrul tineretului și sportului în Cabinetul Ciorbea (1997-2000).
  • În iulie 2004, soția sa, Aurelia Antonescu, s-a sinucis. S-a aruncat de la etaj, la ora 6.00 dimineața. Avea cancer ovarian și dureri insuportabile. Cei doi soția au mai avut un copil care a murit la scurt timp de la naștere (1995). Au decis să mai aibă un copil, dar după ce Irina a venit pe lume (2001) a aflat că are cancer.
  • În septembrie 2009, Crin Antonescu s-a însurat la Bruxelles cu colega sa de partid, europarlamentarul Adina Vălean. Acum trei zile, Crin Antonescu a anunțat că vrea să candideze în locul soției, la alegerile europarlamentare.
image
image
image
image
image
image
Stație de metrou Tudor Arghezi. foto: Sever Gheorghe
iluzie optica jpg
Prințul William și Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
hotel intercontinental jpg
Biserica medievală din Densus  Foto Daniel Guță (1) JPG
Palatul Parlamentului - Casa Poporului FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
judecatoarea popiviciu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net