Cum pot alege părinții un cadou sigur pentru Moș Nicolae și Crăciun. Ce sfătuiește ANPC

Ultima actualizare:

    La ce trebuie să fie atenți părinții când aleg cadourile de Moș Nicolae și de CrăciunFoto: Pixabay
La ce trebuie să fie atenți părinții când aleg cadourile de Moș Nicolae și de CrăciunFoto: Pixabay

Cum perioada sărbătorilor se apropie cu pași repezi, copiii sunt cei mai bucuroși, iar părinții acestora stresați în căutarea cadoului perfect pentru micuții lor, dacă au fost cuminți, bineînțeles.

Nu orice cadou care are un preț atractiv este și potrivit pentru copilul nostru, însă. Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) recomandă achiziţionarea de jucării doar din magazine sau raioane specializate, respectând atenţionările privind vârsta pentru care acestea sunt potrivite.

Cum aleg părinții cadourile potrivite pentru Moș Nicolae

„Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) vine în sprijinul lui Moş Nicolae cu o serie de sfaturi utile pentru el, atunci când cumpără jucării din magazine pentru a le pune în ghetuţe copiilor cuminţi, peste puţin timp”, se arată într-un comunicat de presă transmis, sâmbătă, de ANPC.

Se recomandă achiziţionarea de jucării numai din magazine şi/sau raioane specializate, unde se eliberează documente de cumpărare (factură, bon fiscal, chitanţă fiscală), de care este nevoie în caz de reclamaţie. De asemenea, este importantă alegerea de jucării potrivite pentru vârsta copilului și capacităţile şi aptitudinile sale.

La ce trebuie să fie atenți părinții atunci când cumpără jucării

Jucăriile trebuie să fie însoţite de avertismente generale privind grupa de vârstă recomandată. Acest lucru este foarte important deoarece 

jucăriile care sunt destinate unui grup mai mare de vârstă pot să îi rănească pe cei mici. De asemenea, adulții trebuie să fie extrem de atenți și să nu cumpere jucării cu părţi mici, detaşabile, pentru copiii sub 3 ani, deoarece aceştia au tendinţa de a duce totul la gură şi pot să se înece. 

ANPC îndeamnă și la respectarea atenţionărilor referitoare la jucăriile nerecomandate copiilor sub 36 de luni, sub forma unei sintagme de tipul: „Atenţie. Nerecomandat copiilor mai mici de 36 luni. Pericol de strangulare”; fraza „Atenţie. Nerecomandat copiilor mai mici de 3 ani” poate fi înlocuită cu simbolul grafic de interzicere /pictogramă care vizează copiii între 0 şi 3 ani; ele (fraza şi simbolul) nu trebuie puse împreună pe etichetă.

Cumpărătorii sunt sfătuiţi să verifice existenţa instrucţiunilor de utilizare şi a avertismentelor specifice, însoţite de indicaţii privind precauţiile existente.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Cum să alegi o centrală de apartament?
image
image
image
image
image
image
3 kamala harris jpg jpeg
apa alcalina jpg
rochii vacanta jpg
via dell amore calea iubirii jpg
scoala jpg
media 172171263041807200 png
575302124023416139984130915188503265381205646 ploi canicula foot pexels com realitatea net jpg
wizz air avion jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net