Cum pot alege p─ârin╚Ťii un cadou sigur pentru Mo╚Ö Nicolae ╚Öi Cr─âciun. Ce sf─âtuie╚Öte ANPC

4 decembrie 2021
image
La ce trebuie s─â fie aten╚Ťi p─ârin╚Ťii c├ónd aleg cadourile de Mo╚Ö Nicolae ╚Öi de Cr─âciunFoto: Pixabay

Cum perioada s─ârb─âtorilor se apropie cu pa╚Öi repezi, copiii sunt cei mai bucuro╚Öi, iar p─ârin╚Ťii acestora stresa╚Ťi ├«n c─âutarea cadoului perfect pentru micu╚Ťii lor, dac─â au fost cumin╚Ťi, bine├«n╚Ťeles.

Nu orice cadou care are un pre╚Ť atractiv este ╚Öi potrivit pentru copilul nostru, ├«ns─â. Autoritatea Na┼úional─â pentru Protec┼úia Consumatorilor (ANPC) recomand─â achizi┼úionarea de juc─ârii doar din magazine sau raioane specializate, respect├ónd aten┼úion─ârile privind v├órsta pentru care acestea sunt potrivite.

Cum aleg p─ârin╚Ťii cadourile potrivite pentru Mo╚Ö Nicolae

ÔÇ×Autoritatea Na┼úional─â pentru Protec┼úia Consumatorilor (ANPC) vine ├«n sprijinul lui Mo┼č Nicolae cu o serie de sfaturi utile pentru el, atunci c├ónd cump─âr─â juc─ârii din magazine pentru a le pune ├«n ghetu┼úe copiilor cumin┼úi, peste pu┼úin timpÔÇŁ, se arat─â ├«ntr-un comunicat de pres─â transmis, s├ómb─ât─â, de ANPC.

Se recomand─â achizi┼úionarea de juc─ârii numai din magazine ┼či/sau raioane specializate, unde se elibereaz─â documente de cump─ârare (factur─â, bon fiscal, chitan┼ú─â fiscal─â), de care este nevoie ├«n caz de reclama┼úie. De asemenea, este important─â alegerea de juc─ârii potrivite pentru v├órsta copilului ╚Öi capacit─â┼úile ┼či aptitudinile sale.

La ce trebuie s─â fie aten╚Ťi p─ârin╚Ťii atunci c├ónd cump─âr─â juc─ârii

Juc─âriile trebuie s─â fie ├«nso┼úite de avertismente generale privind grupa de v├órst─â recomandat─â. Acest lucru este foarte important deoarece 

juc─âriile care sunt destinate unui grup mai mare de v├órst─â pot s─â ├«i r─âneasc─â pe cei mici. De asemenea, adul╚Ťii trebuie s─â fie extrem de aten╚Ťi ╚Öi s─â nu cumpere juc─ârii cu p─âr┼úi mici, deta┼čabile, pentru copiii sub 3 ani, deoarece ace┼čtia au tendin┼úa de a duce totul la gur─â ┼či pot s─â se ├«nece. 

ANPC ├«ndeamn─â ╚Öi la respectarea aten┼úion─ârilor referitoare la juc─âriile nerecomandate copiilor sub 36 de luni, sub forma unei sintagme de tipul: ÔÇ×Aten┼úie. Nerecomandat copiilor mai mici de 36 luni. Pericol de strangulareÔÇŁ; fraza ÔÇ×Aten┼úie. Nerecomandat copiilor mai mici de 3 aniÔÇŁ poate fi ├«nlocuit─â cu simbolul grafic de interzicere /pictogram─â care vizeaz─â copiii ├«ntre 0 ┼či 3 ani; ele (fraza ┼či simbolul) nu trebuie puse ├«mpreun─â pe etichet─â.

Cump─âr─âtorii sunt sf─âtui┼úi s─â verifice existen┼úa instruc┼úiunilor de utilizare ┼či a avertismentelor specifice, ├«nso┼úite de indica┼úii privind precau┼úiile existente.

irina tanase 13 jpg
andre JPG
anamaria prodan portret 0 jpeg
00032 jpg
Pensionari din România jpg
banica vicoveanca jpeg
crbl  2 (2) jpg
salariu copy jpeg
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
4 carmen iohannis rochie scumpa 3 jpg jpeg
Charles 1 INQUAM Photos Octav Ganea jpeg
bone ferenc criminal bihor motiv crima 770454 webp
telefon jpeg
shaorma jpeg
Pensionari din România jpg