Cum reciclezi ambalaje ca să te bucuri de reduceri la Kaufland. Peste 1,5 milioane de români au folosit automatele de reciclare

Ultima actualizare:

Reciclare fără bătaie de cap și cu bonusuri, pe deasupra! Vestea bună vine de la Kaufland, care a creat prima rețea națională de automate de colectare selectivă a ambalajelor. Îți faci cumpărăturile, reciclezi și primești instant cupoane de reduceri. Totul se petrece în același loc, nu ești nevoit să faci drumuri în plus, Kaufland devenind, astfel, cea mai accesibilă și comodă destinație pentru reciclare.

Kaufland a început dotarea magazinelor din țară cu automate de colectare selectivă încă din anul 2018, cu 3 magazine, ajungând astăzi la o rețea națională de 146 de automate, iar numărul de clienți care reciclează a crescut în prezent cu peste 40% față de cei 700.000, care reciclau în septembrie 2020. Peste 1.5 milioane de români au folosit cele 146 de automate puse la dispoziție de Kaufland România, reciclând peste 5.700.000 de ambalaje.

Acum retailerul vine și cu recompense pentru clienții care au conștientizat importanța reciclării. Începând cu luna septembrie, clienții care folosesc automatele și reciclează sunt recompensați pe loc cu discount-uri la cumpărături.   

Sub sloganul ,,Reciclezi și Salvezi”, Kaufland a dat startul unei campanii ample de încurajare a reciclării, mărind discount-urile oferite la anumite produse aflate la promoție. Clienții sunt încântați atât de mecanismul reciclării, cât și de faptul că gestul le este apreciat. Ionuț face cumpărăturile săptămânal la Kaufland și la fiecare drum reciclează cel puțin 10 kg de ambalaje. “Am mai multe avantaje: fac ceva folositor pentru mediu, scap ușor și repede de pet-uri, sticle sau doze și primesc și cupoane de discount”, spune Ionuț.

Ioana este mamă a doi copii și, cu toate că are un program încărcat, asta nu o împiedică să aducă materiale la automatele de colectare selective. “Copiii sunt foarte motivați să reciclăm împreună. De fiecare dată când venim la cumpărături aducem și ambalajele și trecem pe la automatul din parcare”, spune Ioana.

Ce recompense primești dacă reciclezi la Kaufland

Clientul care aduce 5 recipiente (PET-uri cu volum de până la 3 litri, sticle sau doze de aluminiu cu volum de până la 1 litru) la automatele din parcările magazinelor Kaufland din întreaga țară primește un voucher cu 10% extra reducere față de prețul promo comunicat în ofertă, pentru un articol din revistă. Articolul este semnalizat cu bănuțul ,,Reciclezi și Salvezi”. Detalii despre ofertele curente, pe pagina campaniei.

Ce tipuri de ambalaje poți recicla

  • În parcările magazinelor Kaufland poți găsi aparate automate de reciclare pentru trei tipuri de ambalaje:
  • PET-uri (cu volum de până la 3 litri)
  • Sticlă
  • Doze de aluminiu (cu volum de până la 1 litru)

Cum funcționează automatele de reciclare

Beneficiile reciclării

  • Conservarea resurselor naturale. Când reciclăm, materialele uzate sunt transformate în produse noi, reducând nevoia de a consuma resurse naturale. Reciclarea ajută la conservarea materiilor prime importante și protejează habitatele naturale pentru viitor.
  • Reducerea consumului de energie. Utilizarea materialelor reciclate în procesul de fabricație consumă mult mai puțină energie decât cea necesară pentru producerea de noi produse din materii prime – chiar și atunci când se compară toate costurile asociate, inclusiv transportul etc.
  • Combaterea încălzirii globale. O mare parte din petrolul extras este folosit pentru producția plasticului. Efectul direct al economisirii petrolului și al reciclării plasticului este reducerea emisiilor de carbon și a altor gaze cu efect de seră, responsabile pentru încălzirea globală.
  • Reducerea cantității de deșeuri. Reciclarea plasticului ajută la o economisirea spațiilor din gropile de gunoi. Materialele plastice aruncate în coșul de gunoi, care scapă reciclării, ocupă mult spațiu și cresc cantitatea de deșeuri solide.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
carol i ziua regelui jpeg
image
image
image
image
image
image
virnant jpeg
Medgidia jpeg
Magazin FOTO  Unsplash jpg
geto daci jpg
FotoJet (22) jpg
ulei masline jpg
Ai aceasta bancnota in portofel Detaliul scapat de toti pana acum va produce surprize majore jpg
Ion Gavrila Ogoranu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net