Cum se prepară o şarlotă cu mere. Secretul unui desert rafinat
Șarlota cu mere este un desert rafinat și ușor de preparat. Ca să iasă ca la carte trebuie să mestecați bine ingredientele.
Dacă vreți să faceți o prăjitură cu care să surprindeți familia ori musafirii ați putea încerca o rețetă ușor de preparat: șarlota cu mere.
Șarlota cu mere este un desert ieftin, dar foarte gustos.
Ingrediente
- Făină – 1 cană
- Zahăr – 1 cană
- Ouă – 3 bucăţi
- Sare – o priză
- Scorţişoară – ½ de linguriţă
- Esenţă de vanilie – ½ de linguriţă
- Amidon – 1 lingură
- Zahăr pudră – pentru décor
- Mere – 500 grame
Mod de preparare:
1. Încingeţi cuptorul la 180°C.
2. Amestecaţi bine făina, sarea, scorţişoara şi amidonul.
3. Într-un alt bol mixaţi ouăle şi zahărul până la o compoziţie pufoasă, deschisă la culoare (dacă veţi folosi mixerul o să vă ia cam 3-4 minute această procedură).
4. Continuând să incorporaţi ingredientele uscate în câteva partide. Bateţi până la o compoziţie omogenă. Adăugaţi esenţa de vanilie.
5. Curăţaţi merele de coajă, tăiaţi-le cubuleţe sau felii.
6. Ungeţi forma detaşabilă (diametru de 22 cm) cu unt, presarăţi-o cu făină.
7. Puneţi merele la fundul formei, iar deasupra turnaţi aluatul. Un alt mod de a prepara acest desert este să puneți puțin din aluat la fundul formei, apoi se pun merele, iar deasupra se pune restul de aluat.
8. Coaceţi desertul în cuptorul preîncălzit, 30-40 de minute. Verificaţi dacă e gata cu un beţişor de lemn (trebuie să iasă uscat).
9. Lăsaţi prăjitura să se răcească, îndepărtaţi forma, presarăţi-o cu zahăr pudră. (Sursa: adevarul.ro)
Citește și:
Cea mai simplă reţetă de baclava. Secretul delicioasei prăjituri, preferata sultanilor
Cataif, un desert exotic din Orientul Apropiat. Rețeta cu brânză de capră