Dacia Spring. Când încep precomenzile și când ai putea intra în posesia mașinii

11 martie 2021
article img
Vei putea cumpăra și conduce Dacia Spring abia la toamnăSursa foto: Dacia Romania

Dacia a oferit toate informațiile de comercializare pentru modelul Dacia Spring – echipare, versiuni și prețuri în România și a trimis către rețeaua de dealeri fișele de produs ale mașinilor și listele de prețuri.

Potrivit Dacia România, într-o primă fază vor putea fi comandate două niveluri de echipare: Confort și Confort Plus. O echipare Business este oferită clienților de flote, având o gamă de echipamente echivalentă cu cea a echipării Confort și un preț identic, scrie ProMotor.

Cât costă Dacia Spring?

Dacia a comunicat prețurile pentru modelul Spring. 

Dacia Spring Confort Plus are un preț de pornire de la 18.100 de euro. Clienții din România au, astfel, un preț mai mic decât cei din Franța, unde aceeași echipare costă 18.490 de euro. Prin Programul Rabla Plus, Dacia Spring în echipare Comfort Plus va putea fi achiziționată astfel la prețul de aproximativ 9.050 de euro.

Dacia Spring Confort va fi disponibilă la prețul de 16.800 de euro (TVA inclus). Și aceasta este mai ieftină decât în Franța, unde costă 16.990 de euro. Prin Rabla Plus, românii vor plăti 8.400 de euro.

Echipamente de siguranță și dotări

Dacia Spring beneficiază, în serie, de numeroase echipamente de siguranță, printre care: limitator de viteză, ABS, ESP, repartitor electronic al forței de frânare, 6 airbag-uri, apel de urgență (buton SOS), aprindere automată a farurilor și frânare automată de urgență.

Varianta Comfort Plus vine echipată cu aer condiționat, sistem multimedia cu ecran tactil de 7 inchi MediaNav și suport Android Auto/Apple CarPlay, cameră de mers înapoi, senzori de parcare spate, vopsea metalizată și decoruri interior Orange.

Echipamente opționale 

Ca opțiuni, se pot comanda cablul de încărcare Mode 3 Type 2, care permite încărcarea rapidă la o stație de curent continuu de până la 30 kW. De asemenea, cei care cumpără echiparea de bază Confort vor putea configura contra cost vopseaua metalizată și roata de rezervă (standard pe Confort+). Modelul este disponibil, de la lansare, în trei culori: Kaoline White, Cenote Blue și Lightning Silver. La aceasta se va adăuga, ulterior, o a patra opțiune: Goji Red.

Primul model electric din istoria Dacia are un motor de 45 CP și o baterie Li-Ion cu capacitatea de 26,8 kWh, care-i asigură o autonomie de 230 km WLTP (305 km WLTP City). Mașina are o lungime de 3,73 metri, dar oferă un portbagaj de 300 de litri, o valoare imensă pentru segmentul din care face parte.

Primele mașini vor ajunge la clienți în cursul lunii septembrie.