Dacia Spring, record absolut la vânzări! În patru ore s-au rezervat 1500 de mașini

22 martie 2021
article img
Dacia Spring este cea mai ieftină mașină electrică din EuropaSursa foto: Dacia Romania

Dacia Spring a înregistrat un record absolut la vânzări! Peste 1.500 de români au precomandat mașina, sâmbătă, în primele patru ore de la lansarea rezervărilor pe site-ul companiei. Dacia Spring este la momentul de față cea mai ieftină mașină electrică din Europa.

Dacia a deschis sâmbătă, pe 20 martie, precomenzile pentru primul său model electric, Dacia Spring, care a devenit oficial cea mai ieftină mașină electrică din Europa. Evenimentul că a fost așteptat cu sufletul la gură de toți cei care doreau să achiziționeze un astfel de model. Motiv pentru care site-ul companiei s-a confruntat și cu probleme din cauza numărului mare de utilizatori care încercau să-și rezerve mașina.

Cum poți să cumperi Dacia Spring la preț de Logan

Prețul oficial de comercializare al Dacia Spring în România începe de la 16.800 și poate ajunge la 18.100 de euro. Însă, Dacia Spring poate fi cumpărată în România cu numai 7.700 de euro. Acest preț este valabil doar în cazul în care cumpărătorul îndeplinește două condiții esențiale. Prima este ca achiziția să se realizeze prin intermediul programului „Rabla Plus”, prin care se poate accesa o subvenție de aproximativ 9.000 de euro pentru achiziția mașinilor 100% electrice. Cea de-a doua este ca la schimb să se caseze și un vehicul vechi, prin Rabla Clasic.

Dacia Spring. Specificații tehnice

Dacia Spring dispune de un motor electric de 33 KW (45 CP), cuplat cu o baterie de 26,8 KWh şi poate fi alimentată atât la o priză casnică de 220V cât şi la un Wall Box sau, opţional, la o bornă DC.Modelul are o autonomie de 230 de kilometri conform ciclului WLTP şi de 305 kilometri conform ciclului WLTP City, care cuprinde doar partea urbană a ciclului omologat.

Dacia Spring beneficiază, în serie, de numeroase echipamente de siguranţă, printre care: limitator de viteză, ABS, ESP, repartitor electronic al forţei de frânare, şase airbag-uri, apel de urgenţă (buton SOS), aprindere automată a farurilor şi frânare automată de urgenţă.

Modelul este disponibil, încă de la lansare, în trei culori – Kaoline White, Cenote Blue şi Lightning Silver, la care se va adăuga, ulterior, o a patra opţiune – Goji Red.

Garanţia oferită este de trei ani sau 100.000 de kilometri pentru vehicul şi de opt ani sau 120.000 de kilometri pentru bateria electrică.

Primele mașini Dacia Spring vor fi livrate în septembrie 2021.