Daţi banii înapoi pensionarilor!

Ultima actualizare:

    Până acum, pensionarii  argeşeni au depus  peste 10.000 de cereri (Foto: Mediafax)
Până acum, pensionarii argeşeni au depus peste 10.000 de cereri (Foto: Mediafax)

De o săptămână, zi de zi, mii de pensionari se înghesuie în faţa Tribunalului Argeş pentru a da statul în judecată şi a recupera cele 5,5 procente din pensie oprite pentru CAS. Ieri, oamenii au rupt balamalele uşii de la intrarea în tribunal.

Cozi interminabile la Tribunalul Argeş. Vârstnicii vor să dea Statul în judecată, pentru a-şi primi înapoi banii plătiţi pentru CAS, după ce Curtea Constituţională a decis că cei cu pensii mai mici de 740 de lei nu vor mai plăti impozitul, începând cu luna ianuarie 2012.

Dis-de-dimineaţă, pensionarii s-au aşezat la cozi şi au aşteptat să le vină rândul pentru a-şi depune plângerile la adresa Casei Judeţene de Pensii.

Cum la uşă s-au creat adevărate busculade, reprezentanţii tribunalului au apelat la jandarmi. "E dreptul meu să depun plângerea, dar ne ţin pe la uşi mai ceva ca în vremea comunismului. E bătaie de joc. Asta e România", ne-a spus Ion Vlasie. Ieri, uşa tribunalului a fost scoasă din balamale, când pensionarii s-au înghesuit pentru a intra în instituţie, iar doi bătrâni au fost pe punctul de a se lua la bătaie. Alţii însă, bătrâni şi bolnavi, au leşinat în îmbulzeala dintre pensionari şi jandarmi şi a fost nevoie de intervenţia medicilor.

Click! spune

Potrivit deciziei Curţii Constituţionale, contribuţia de 5,5% datorată de pensionari la fondul de sănătate se va aplica numai veniturilor din pensii care depăşesc 740 de lei şi nu întregii sume, cum era până acum.

De pildă, la o pensie de 1.000 de lei (brut), se va reţine 5,5% din 260 de lei, cât reprezintă diferenţa dintre pensia totală şi plafonul de 740 de lei. Prin urmare, dacă, până acum pensionarul primea 945 de lei, el va primi 985 de lei.

Ieri, ministrul Muncii, Claudia Boghicevici, a declarat că sumele plătite deja pentru fondul de sănătate nu se restituie retroactiv.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Homo erectus – primii hominini care au depășit „rubiconul cerebral” jpeg
image
image
image
image
image
image
alergii  jpg
protest INQUAM Photos  jpg
khamenei alegeri tw1 jpg
florentina jpg
Magazin FOTO  Unsplash jpg
bucharest jpg
ploaie  foto   Shutterstock jpg
edesia ro 202207 miedul bautura straveche din miere de albine 02 1024x684 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net