Decizie în cazul «moaştelor» părintelui Calciu, care arată la fel la 7 ani de la înmormântare

Ultima actualizare:

Sub presiunea exercitată de fiul părintelui Calciu, aflat acum în America, oamenii Mănăstirii Petru Vodă, din judeţul Neamţ au hotărât, prin vot, că e obligatoriu să îngroape trupul scos din mormânt. „Andrei Calciu, fiul părintelui, ne-a ameninţat că ne dă în judecată, lăsând de înţeles că s-ar putea ajunge şi la pretenţii materiale. În plus, Poliţia a făcut verificări pentru profanare de morminte", a explicat stareţul de la Petru Vodă, Hariton Negrea.

Marţi seară, călugării s-au reunit pentru a discuta situaţia, şi, cu vot zdrobitor, de 80 la 4, au decis că trupul trebuie reînhumat. „Au fost împotrivă doar un călugăr şi trei fraţi de mănăstire, cei care au avut iniţiativa deshumării părintelui. Ei trebuie să facă acum «epitimia», adică o perioadă de 30 de zile de rugăciune şi pocăinţă", a spus părintele Hariton Negrea, stareţul Mănăstirii Petru Vodă.

„Am ales să-l reînhumăm pe părintele Calciu lângă troiţa din faţa mănăstirii, un loc care era păstrat iniţial pentru părintele Iustin. Am oficiat şi slujba care se face pentru preoţi", a mai spus Hariton Negrea.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
submarin francez
image
image
image
image
image
image
telefon ecran getty jpg
casa de marcat supermarket pexels jpg
gratii 1 jpeg
Sebastian Olariu si tatal lui FOTO Antena 3 Facebook jpg
istanbul pexels jpg
urangutan pixabay jpg
harta razboi ucraina steag drapel rusia europa shutterstock 2114384846 jpg
Nervos
image
actualitate.net
image
actualitate.net