Dezastru în Capitală. Vântul puternic a răscolit tot orașul, zeci de copaci sunt la pământ. Și în țară sunt probleme mari

Ultima actualizare:

Zeci de copaci la pământ, mașini avariate, garduri și bucăți de acoperiș purtate prin aer de un vânt extrem de puternic care a pus stăpânire pe Capitală. Codul portocaliu anunțat de meteorologi a adus o vijelie de mare intensitate în București și o dată cu acestea, o avalnașă de sesizări la 112. Mai mulți arbori s-au prăbușit pe carosabil sau pe mașini, iar mai multe elemente de construcție sunt în pericol de cădere.

Vântul face ravagii în București

image

Aproape nu este stradă în Capitală pe care să nu fi căzut cel puțin un copac sub puterea vântului. Pompierii încearcă să facă față unui număr mare de sesizări privind copacii căzuți pe carosabil sau pe autorurisme. Problemele au fost semnalate pe străzile Secuilor și Calea Griviței, în cartierul Vatra Luminoasă,unde un copac s-a prăbușit peste două mașini, pe Centura Glina, unde un TIR a fost lovit d eun copac smuls din rădăcini de vijelie.

Un copac imens s-a desprins din rădăcină și a căzut pe o mașină și pe balconul unei case aflate pe Str. Mătăsari. Ca urmare a acestui incident, strada Mătăsari este închisă.

image

Un panou electoral a fost luat de vânt și a lovit două mașini parcate, în zona Piața Vitan.

Până la orele prânzului, pompierii au intervenit în diferite zone din București, pentru a îndepărta copaci care au căzut peste trei mașini și peste carosabil.

Vă reamintim, Bucureştiul este sub cod portocaliu de vânt puternic, de la ora 10:00, până la ora 18:00.

image

Probleme mari și în țară

Probleme sunt și în Prahova, vizat și el de codul portocaliu de vânt. Mai mulţi copaci au căzut pe carosabil sau peste cablurile electrice în Azuga, Buşteni, DN1 – Paralela 45, Berceni şi municipiul Ploieşti, iar peste 5.000 de consumatori din 9 localități au rămas fără curent, transmite Agerpres.

La Hunedoara, mai multe case au fost afectate de vântul puternic după ce bucăți de acoperiș au fost smulse. Și aici mai mulți copaci au fost smulți din rădăcini și aruncație de vijelie pe carosabil sau pe autoturisme.

„În contextul avertizării COD PORTOCALIU și COD GALBEN de fenomene meteorologice ce vizează intensificări susținute ale vântului, în intervalul 02.04.2024, ora 08.00 – 02.04.2024, ora 13.00, s-au înregistrat efecte în 17 localități din 13 județe ( AB, BH, BT, BZ, CJ, DB, GR, HD, IF, MS, PH, SV și VL ) și municipiul București, unde unde echipele operative au intervenit/se intervine pentru degajarea a 13 elemente de construcție, 60 de copaci doborâți de vânt, 4 stâlpi căzuți pe carosabil, fiind avariate 3 case, 1 anexă și 16 autoturisme.

Totodată, circulația feroviară a fost temporar afectată pe magistrala 500 în localitatea Moara Nouă din județul Prahova din cauza copacilor căzuți pe linia de contact.Din cauza vântului puternic au fost suspendate manevrele în toate porturile de la Marea Neagră și trecerile cu ferry-boat-urile din Zimnicea/TR și Turnu Măgurele/TR către Bulgaria.

În ceea ce privește alimentarea cu energie electrică, s-au înregistrat avarii în 7 localități din județul Harghita, însumând un număr de aproximativ 1.531 consumatori finali nealimentați. La acest moment se intervine pentru remedierea defecțiunilor.

Cele mai multe situații de urgență generate de intensificările susținute ale vântului au avut loc în municipiul București unde 31 copaci s-au prăbușit, mai multe elemente de construcție au fost dislocate de la 6 blocuri de locuințe, 1 panou publicitar a fost distrus, fiind avariate 12 autoturisme.Urmate a situațiilor generate, nu au fost înregistrate victime”, a transmis Departamentul pentru Situații de Urgență.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ruși pe aeroportul Vnukovo din Moscova după anunțul mobilizării FOTO Twitter
image
image
image
image
image
image
telefon ecran getty jpg
casa de marcat supermarket pexels jpg
gratii 1 jpeg
Sebastian Olariu si tatal lui FOTO Antena 3 Facebook jpg
istanbul pexels jpg
urangutan pixabay jpg
harta razboi ucraina steag drapel rusia europa shutterstock 2114384846 jpg
Nervos
image
actualitate.net
image
actualitate.net