Diaconescu, le dai banii sau faci puşcărie!

Ultima actualizare:

    Muncitorii de la  Oltchim nu şi-au  primit salariile de  circa trei luni şi  au ieşit în stradă
Muncitorii de la Oltchim nu şi-au primit salariile de circa trei luni şi au ieşit în stradă

Dă sau nu dă banii? Asta se întreabă mii de familii de muncitori de la Oltchim, care nu şi-au mai primit salariile de aproape trei luni. Patronul OTV a spus că azi preia acţiunile de la stat şi plăteşte cei 46 de milioane de euro, cât a ofertat. Aşa să fie oare?

Extraordinar! Senzaţional! Marca OTV. Aşa se derulează drama muncitorilor de la Oltchim, care nu şi-au primit salariile de circa trei luni şi aşteaptă cu sufletul la gură să vadă dacă boss-ul OTV îi scoate din impas. Dan Diaconescu a participat la licitaţia pentru acţiunile statului la Olchim şi a câştigat. Toată lumea se întreabă dacă şi de unde are atâta bănet, dar boss-ul OTV a afirmat că are aceşti bani, ba chiar că are la dispoziţie o sumă mult mai mare pentru a reporni colosul industrial.

Are termen legal de 10 zile să plătească suma, dar a afirmat că azi, la ora 10, când va semna documentele legale, va aduce şi suma licitată, 203 milioane de lei (circa 46 de milioane de euro). Ministrul economiei Daniel Chiţoiu a ţinut să îi amintească patronului OTV că nu e de glumă.

În cazul în care oferta lui Dan Diaconescu nu este reală, acesta poate răspunde inclusiv penal pentru „înşelăciune, prezentare de date false şi uz de fals". Pedepsele pentru aceste fapte penale sunt între 6 luni şi 12 ani de închisoare.

„Dacă situaţia se confirmă, este de o gravitate uriaşă. Dacă se constată că au fost formulate oferte fără susţinere financiară, noi nu vom avea ca reacţie doar reţinerea garanţiei de participare", a spus Remus Vulpescu, şeful Oficiului Participaţiilor Statului şi Privatizării în Industrie, pentru RTV. El a precizat că există un angajament ferm că banii există şi că vor fi plătiţi. „Luni, la ora 10, îl aşteptăm pe domnul Dan Diaconescu să vină să semneze contractul", a mai spus Remus Vulpescu.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Homo erectus – primii hominini care au depășit „rubiconul cerebral” jpeg
image
image
image
image
image
image
alergii  jpg
protest INQUAM Photos  jpg
khamenei alegeri tw1 jpg
florentina jpg
Magazin FOTO  Unsplash jpg
bucharest jpg
ploaie  foto   Shutterstock jpg
edesia ro 202207 miedul bautura straveche din miere de albine 02 1024x684 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net