Discuții interminabile. Cât va fi salariul minim pe economie?

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

De la 1 ianuarie 2017, salariul minim brut pe economie ar trebui să crească din nou, așa cum s-a întâmplat în ultimii 26 de ani. Încă nu este cert că va fi așa și în anul viitor și nici nu s-au înțeles care să fie valoarea. Sindicatele, patronatele și guvernanții nu au căzut de acord.

Valoarea pe care o va avea salariul minim pe economie, din 2017, a fost dezbătută pe toate fețele de toate cele trei părți interesate: sindicate, patronate, Guvern.

Sindicatele au propus inițial un salariu minim de 1.450 de lei, de la 1 ianuarie, iar în a doua întrevedere - valoarea de 1.400 de lei.

La rândul său, Dacian Cioloș, al cărui mandat se încheie în curând, a ezitat să ia o decizie. „Viitorul Guvern va avea legitimitatea necesară pentru stabilirea nivelului salariului minim pe economie garantat în plată în anul 2017, în condiţiile în care partidul care a câştigat alegerile din 11 decembrie 2016 şi-a asumat nivelul salariului minim în programul de guvernare”, a precizat premierul, citat de Agerpres.

Partidul care a câștigat alegerile parlamentare din 11 decembrie, PSD, a promis că va majora salariul minim brut pe economie la 1.450 lei.

Acum, salariul minim brut pe economie este de 1.250 lei (277 euro).

Ca o curiozitate, în 1985, salariul mediu al unui angajat din România era de 2.827 de lei.

Cele mai importante alimente aveau următoarele preţuri: ulei – 17 lei/litru, făină – 5 lei/kg, zahăr – 14 lei/ kg, ouă – 16,8 lei/12 bucăţi, carne de vită – 43 de lei/kg, iar carnea de porc – 37 de lei/kg, potrivit datelor LABORSTA Internet.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Homo erectus – primii hominini care au depășit „rubiconul cerebral” jpeg
image
image
image
image
image
image
port ovidiu jpg
tomatoes 1561565 1280 jpg
camera de aur pelisor jpg
maria vacarescu  jpg
bebelus bona imagini jpg
mana maicii domnului jpg
ploaie jpg
ion luca caragiale captura video jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net