El este Teba, câinele poliţist care l-a prins pe criminalul din Satu Mare!

Ultima actualizare:

A crezut că există crima perfectă, dar a fost prins de Teba, câinele erou al Poliţiei Române. Autorul dublei omucideri din localitatea sătmăreană Bârsău a fost descoperit cu ajutorul unui câine de urmă al Poliţiei Maramureş.

O femeie de 54 de ani şi alta de 63 de ani din localitatea Bârsău au fost găsite decedate pe 10 decembrie în casa celei dintâi. Pentru că au fost găsite învelite în pături, cumpărate de la doi vânzători ambulanţi veniţi din Ungaria, aceştia au fost consideraţi iniţial vinovaţi. Dar lovitură de teatru, după ce în localitate a fost adus câinele Teba, informează presasm.ro. Este vorba de o femelă ciobănesc german care aparţine Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Maramureş şi este de doi ani declarat cel mai bun câine de urmă de către Poliţia Română. A venit, a mirosit şi l-a prins!

Ciobănescul german Teba și însoțitorul său Alin Țițoc lucrează de trei ani pentru IPJ Maramureș
Ciobănescul german Teba și însoțitorul său Alin Țițoc lucrează de trei ani pentru IPJ Maramureș

Suspectul este Marin P. un vecin de-al victimelor, eliberat din închisoare în 2018 prin recursul compensatoriu. Acesta este recidivist şi a fost condamnat în 2015 la şase ani de închisoare pentru tentativă de omor. După eliberare suspectul a lucrat în străinătate cu unul dintre copiii femeii de 54 de ani şi ştia că aceasta a primit din străinătate mii de euro. Dar cine este Teba, patrupedul care i-a luat urma criminalului? Specialiştii spun că, de regulă, câinii de urmă trebuie să intervină în circa două sau trei ore de la producerea infracţiunii, pentru ca mirosurile să nu fie alterate. Cu toate că patrupedul erou a fost adus la 24 de ore distanţă, acesta şi-a făcut datoria din plin. Teba are patru ani, a fost crescută de Centrul Chinologic Sibiu şi îngrijită de Alin Ţîţoc şi Zoltan Bandi. Primul este un poliţist cu mare experienţă, şeful câinilor de urmă de la IPJ Maramureş. Din 2015, Teba este pe teren şi a prins de la criminali la hoţi, de la mincinoşi la falsificatori. ”Pentru mine, Teba e ca şi cum ar face parte din familia mea. Este o căţeluşă foarte bună, inteligentă, plină de energie. Am ajuns să cred că nu mă pot baza pe nimeni ca şi pe ea. Este un beneficiu să o am lângă mine. De multe ori vin dimineaţa supărat sau cu gândurile mele, se joacă cu mine şi uit. Majoritatea dintre misiunile derulate împreună le-am încheiat cu succes. Cam toate misiunile au acelaşi nivel de dificultate pentru că niciodată nu ştii la ce să te aştepţi în teren. Teba este un ajutor de nădejde”, a spus pentru adevarul.ro, Alin Ţîţoc.

Criminalul, arestat preventiv pentru 30 de zile

Marin P., bărbatul în vârstă de 42 de ani, care le-a ucis cu sânge rece pe cele două femei, îşi va petrece cel puţin următoarele 30 de zile după gratii. În faţa anchetatorilor, acesta şi-a recunoscut faptele şi le-a spus că ar mai fi avut un complice, bărbatul fiind audiat de către poliţişti pentru a se stabili dacă are vreo legătură cu dublul caz de omor.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ghiseu
image
image
image
image
image
image
pelerinaj sfantul dimitrie cel nou bucuresti program liturgic 864962 jpg
ulei de masline jpg
medic operatie pixabay
ilustratie politie jpg
kaufland jpg
images jpeg
sfantul mare mucenic iacob persul sfintii cuviosi natanael si pinufrie 158413 jpg
sare epsom jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net