EXCLUSIV! «I-am scăpat sarmalele pe pantaloni lui Băsescu»
Creveţi, somon, muşchi de vită în piper şi coniac, dar şi sarmale sau mazăre. Oricât de şefi de stat ar fi, toţi apreciază mâncarea bună. Ducu Paraschiţa a devenit cel mai apreciat maestru în arta culinară din Oltenia, mai ales după ce a gătit pentru Regele Mihai, Iliescu, Constantinescu şi Băsescu.
„Emil Constantinescu era cel mai pretenţios. Îmi aduc aminte că mi-a cerut fructe de mare şi creveţi. Cu Traian Băsescu am avut un moment mai aparte: din cauza emoţiilor i-am scăpat farfuria cu sarmale în poală. M-am gândit atunci că o să fiu certat, însă actualul preşedinte a început să râdă, iar imediat am trecut peste acest moment. Ion Iliescu este un alt şef al statului pentru care am avut plăcerea să gătesc. Mi-a cerut mazăre cu sos de piper şi muşchi de vită. Este foarte important pentru un bucătar să aibă în palmares astfel de nume. Practic, este ca o carte de vizită pentru mine", a mai povestit Paraschiţa.
Preşedintele nu s-a supărat, chiar a râs
Bucătarul a făcut mâncare şi pentru Regele Mihai, în 2008, la un restaurant cunoscut din Craiova. Regele Mihai şi soţia sa, Ana, i-au cerut mâncare tradiţional românească. "Le-am făcut mămăliguţă cu smântână şi iaurt. Mi se aderesa mie, un simplu bucătar, cu Excelenţă", a povestit impresionat bucătarul craiovean.
Pentru Iliescu a gătit muşchi de vită cu mazăre
Emil Constantinescu i-a comandat creveţi şi fructe de mare
Ducu Paraschiţa povesteşte că s-a străduit de-a lungul timpului să îşi rafineze gusturile, aşa că a încercat tot felul de mixuri de meniuri internaţionale, care sunt apreciate de români. „Am încercat tot timpul să vin în faţa clienţilor cu ceva nou. Este foarte greu să ieşi din tipare în condiţiile în care românii sunt învăţaţi să comande la restaurant preparate tradiţionale. Am învăţat să combin mai multe meniuri internaţionale într-un singur fel de mâncare, iar astfel am reuşit să îi conving pe oameni să guste din mâncarea preparată de mine", a spus bucătarul oltean.
Salată gream
Ingrediente: roşii cherry, ardei tricolor, oţet balsamic, sos de soia, sare, piper, piept pui tras la tigaie rumenit uşor şi tăiat cubuleţe, mandarine, mentă verde.
Montaj: Salata separată se condimentează, deasupra se pune pieptul de pui la tigaie, bucăţile de mandarine în mijloc, iar menta verde se pune deasupra.