Feerie la munte, de Crăciun. Sute de turiști sunt pe pârtii

Ultima actualizare:

Crăciun pe pârtie, cu schiuri, sănii, ciocolată caldă sau vin fiert. Românii au umplut stațiunile montane și se bucură de zilele libere cu zăpadă și cu piesaje  mirifice.

Poiana Brașov. Foto: Facebook
Poiana Brașov. Foto: Facebook

Sute de turişti petrec Crăciunul la schi, pe pârtiile de mare altitudine de la Cota 2000 din Masivul Bucegi. Instalaţiile de transport pe cablu funcţionează, iar pe domeniul schiabil al staţiunii Sinaia sunt practicabile pârtiile Lăptici 1, Lăptici 2, Valea Soarelui 1, Valea Soarelui 2, Variantă şi Gondolă. Și în Poiana Brașov este atmosferă de vacanță.

La Cota 2000 în Masivul Bucegi se schiază în condiţii bune, este soare, iar temperaturile sunt cu puţin peste cea de îngheţ.

Sunt amenajate şi deschise pârtiile Lăptici 1, Lăptici 2, Valea Soarelui 1, Valea Soarelui 2, Varianta, Începători deservită de banda de la Cota 2000 şi Gondolă deservită de babyski Cota 1000.

sinaia partii jpg

Telegondola care urcă la Cota 2000 a început programul cu publicul la 10:00 şi funcţionează până la 17:00. De altfel, sute de iubitori ai sporturilor de iarnă au ales să petreacă ziua de Crăciun pe pârtie. Conform reprezentanţilor companiei Consiliului Local Sinaia care administrează mijloacele de transport pe cablu, în trei ore de la deschiderea programului, aproximativ o mie de turişti au urcat cu telegondola spre pârtiile de la Cota 2000.

Imagini superbe publicate de Salvamontiștii din poiana brașov

Salvamontiştii din Poiana Braşov au transmis, în prima zi de Crăciun, un mesaj pentru toţi cei care nu au ajuns încă la munte. Pentru a le arăta ce au pierdut, salvatorii montani au publicat imagini superbe cu muntele îmbrăcat în zăpadă.

image

”Pentru toţi cei care nu aţi ajuns nici până la această oră pe pârtie, iată ce aţi pierdut”, au transmis salvamontiştii, alături de mai multe fotografii. În imagini se văd peisaje superbe, care înfăţişează muntele îmbrăcat în zăpadă, dar şi părtiile de schi.  

image

Pârtiile de schi din Poiana Braşov s-au deschis vineri, sute de turişti profitând de vremea bună, de zăpadă şi de vacanţă. Stratul de zăpadă în Masivul Postăvarul măsoară 50 de centimetri.

image

În Ajunul Crăciunului s-au deschis toate pârtiile la Brașov

Din 24 decembrie funcționeazp telegondola, cabina mică (Kanzel), telescaunul Ruia şi teleschiurile Bradul şi Stadion. Ultima urcare va fi la ora 15.45.

Pentru achiziţionarea ski-pass-urilor, există în total 3 puncte de vânzare, respectiv casieriile de la telegondolă, de la telecabina Kanzel şi de la telecabina Capra Neagră, precum şi două automate amplasate în parcarea multietajată din Poiana de Jos. În plus, pentru recuperarea garanţiei de 10 lei plătite pentru ski-pass, pe lângă casierii vor funcţiona şi două automate, la telecabina Capra Neagră şi la telegondolă. La toate casieriile este posibilă şi plata cu cardul. Valabilitatea punctelor rămase pe ski-pass-urile din sezonul 2020-2021 nu se prelungeşte în acest sezon de schi, precizează autorităţile din Braşov.

S-au majorat tarifele la transportul pe cablu

Consiliului Local Braşov a decis majorarea tarifelor la transportul pe cablu în raport cu rata inflaţiei, existând însă şi categorii precum cartela de zece puncte pentru copii, care nu au înregistrat creşteri de preţ.

Tarifele variază de la 50 lei o cartelă de 10 puncte pentru adulţi, la 670 de lei pentru o cartelă cu 240 de puncte. Există şi posibilitatea achiziţionării unui ski-pass în valoare de 1.140 lei pentru acces nelimitat timp de zece zile pentru un adult. Pentru copii, o cartelă cu 10 puncte costă 25 de lei, iar una cu 240 de puncte, costă 365 de lei. Copiii până la 6 ani beneficiază de gratuitate la transportul pe cablu.

Numărul punctelor anulate, indiferent de ziua săptămânii, pentru o călătorie, este 6 pentru telegondola Postăvarul, 5 pentru telecabina Kanzel, 4 pentru telescaunul Ruia, câte 2 puncte pentru teleschiul Bradul şi un punct pentru teleschiul Stadion. Acest sistem de taxare este valabil în perioada 24 decembrie 2021 – 02 ianuarie 2022.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
submarin francez
image
image
image
image
image
image
telefon ecran getty jpg
casa de marcat supermarket pexels jpg
gratii 1 jpeg
Sebastian Olariu si tatal lui FOTO Antena 3 Facebook jpg
istanbul pexels jpg
urangutan pixabay jpg
harta razboi ucraina steag drapel rusia europa shutterstock 2114384846 jpg
Nervos
image
actualitate.net
image
actualitate.net