Festivalul baloanelor cu aer cald de la Kikinda. Cine beneficiază de un zbor gratuit

Ultima actualizare:

În acest sfârșit de săptămână, la Kikinda, în Banatul sârbesc, are loc cea de-a doua ediție a evenimentului ce transformă zona într-o adevărată Cappadocia a zborurilor de agrement. Oamenii se pot bucura de o experiență unică. Pot să admire din balon panorama orașului Kikinda, scrie adevărul.ro

Festivalul Baloanelor cu aer cald Foto: Pixabay.com
Festivalul Baloanelor cu aer cald Foto: Pixabay.com

Când are loc "Festivalul Baloanelor cu aer cald"

În acest sfârşit de săptămână la Kikinda, în Banatul sârbesc, are loc cea de-a două ediție a Festivalului Baloanelor cu aer cald. Oamenii se pot bucura de o experiență unică în viață: să admire fie din balon panorama orașului Kikinda și a împrejurimilor bănățene sau de la sol, spectacolul înălțării baloanelor.

Evenimentul ține trei zile, de vineri, 24 mai până duminică, 26 mai şi are loc la Staro Jezero- Iazul Vechi, un loc de agrement plin de verdeață aflat la câteva sute de metri de centrul Kikindei.

Cât costă zborul cu balonul

La acest festival, în acest an, vor fi prezente echipe din patru țări: România, Serbia, Ungaria și Slovenia. Nouă baloane vor efectua fiecare câte două zboruri pe zi. Zborurile cu balonul vor avea loc la primele ore ale dimineții, în jurul orelor 5:00-6:30 și ale serii, începând cu ora 19:00.

Toate activitățile vor depinde de condițiile meteo și sunt oferite gratuit. Organizatorii, Primăria Kikinda și Biroul de Turism Kikinda, dedică cu prioritate o parte din zborurile cu balonul, premianților la olimpiade mondiale și elevilor din școlile generale, liceu și profesionale din oraș. Pentru copiii cu vârstele între 5 și 14 ani baloanele se vor ridică la câțiva metri de sol (lifting) între orele 19:00 și 20:00 pentru a se bucura și ei de această experiență. 

Kikinda este deja o destinație de Family Trip 

Punctul culminant va fi ‘’Strălucirea noctură’’ – ‘’NIGHT GLOW’’, în premieră la Kikinda. După lăsarea serii și vineri și sâmbătă, după ora 20:00, baloanele cu aer cald se vor înălţa în văzduh, oferind un spectacol de lumină inedit. Organizatorii țin să menționeze că toate zborurile cu balonul și toate activitățile vor depinde de condițiile meteo favorabile.

„Kikinda este deja o destinație de Family Trip pentru bănățeni și arădeni. Îi invităm în acest weekend în orașul nostru primitor, la Staro Jezero – Iazul Vechi, să admire spectacolul baloanelor cu aer cald. Intrarea este liberă, iar zborurile sunt oferite gratuit. Ne așteptăm să avem condiții favorabile de zbor, mai ales sâmbătă. Suntem cu ochii pe site-urile de vreme din cinci în cinci minute. Bucuroși să avem gosti din Banat sis a le fim gazde bune’’, a declarat Jasmina Milankov, directorul Biroului de Turism din Kikinda, unul dintre cele mai premiate instituții de turism din Serbia.

Citește întreg articolul pe adevărul.ro

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
dorin cocos jpg
image
image
image
image
image
image
Fun Zone jpeg 1 jpeg
bucatarie pexels jpg
rosii tomate istock jpg
printesa kalina a bulgarieri sotul copilul AFP jpg
statuie mihai Eminescu colaj facebook jpg
tantari jpg
wizz air pixabay jpg
cetate ardud
image
actualitate.net
image
actualitate.net