FOTO S-a deschis mall-ul cu gr─âdin─â pe acoperi┼č

16 octombrie 2013
simeon stalpnicul png

De jos seam─ân─â cu un submarin, dar dac─â ├«l prive┼čti de la ├«n─âl┼úime ai impresia c─â vezi un troller uria┼č. Construc┼úia ingenioas─â e de fapt un centru comercial: Promenada Mall, care s-a deschis azi pe Calea Floreasca. Fa┼ú─â de alte locuri de distrac┼úie, acesta are ceva unic: o gr─âdin─â imens─â amenajat─â pe acoperi┼č.

Cel mai nou mall din Bucure┼čti se afl─â la intersec┼úia dintre Calea Floreasca, ┼×os. Pipera ┼či Bd. Barbu V─âc─ârescu ┼či se dore┼čte a fi un loc de ├«nt├ólnire pentru corporati┼čtii care lucreaz─â ├«n zon─â. Construc┼úia este cochet─â, amenajat─â cu stil ┼či mult bun gust. Se ridic─â pe ┼čase niveluri: dou─â sunt parc─âri, iar celelalte patru g─âzduiesc zona comercial─â. La minus 1 g─âsi┼úi hipermarketul Billa, cur─â┼ú─âtorie, libr─ârie, magazine de electrocasnice, cele destinate copiilor, inclusiv Lego, o banc─â, dar ┼či prima cafenea Tchibo din Rom├ónia.

Promenada este singurul mall cu teras─â pe acoperi┼č

simeon stalpnicul png

La 0 ┼či 1 sunt concentrate buticurile de haine, parfumeriile, dar ┼či un sex shop. La etajul 2 sunt restaurantele, cafenelele ┼či fast food-urile, sala de fitness, un cazino, dar ┼či zona de bowling, care se va deschide abia ├«n prim─âvara anului viitor. Tot aici exist─â toalete speciale pentru familie, unde p─ârin┼úii pot intra cu copiii lor, f─âr─â s─â le mai fie jen─â c─â trebuie s─â mearg─â cu ei ÔÇ×la b─ârba┼úi" sau ÔÇ×la femei".

Zona comercială se întinde pe patru etaje

simeon stalpnicul png

La ultimul nivel g─âsi┼úi 17 restaurante, fast food-uri ┼či cafenele

simeon stalpnicul png

Totodat─â, cei care fac cump─âr─âturile ┼či vor s─â mearg─â apoi s─â m─ân├ónce, ├«┼či pot l─âsa bagajele ├«n seifuri cu cifru. Sunt gratuite ┼či pot fi ocupate c├ót timp ave┼úi nevoie. Piesa de rezisten┼ú─â este, ├«ns─â, gr─âdina de pe acoperi┼č. Se ├«ntinde pe o suprafa┼ú─â de 7.000 mp ┼či este o adev─ârat─â oaz─â de verdea┼ú─â ┼či lini┼čte. Datorit─â panourilor fonoabsorbante, nu se aude nici musca, de┼či de jur-├«mprejurul mall-ului traficul este intens. Promenada este o investi┼úie a firmei austriece Raiffeisen Evolution, care de┼úine ┼či Sky Tower, cea mai ├«nalt─â cl─âdire din Capital─â, dar ┼či Floreasca City Center Office. Cele trei se ├«ntind pe o suprafa┼ú─â de 4 hectare.

La Promenada sunt toalete speciale pentru familie

simeon stalpnicul png

La fiecare etaj exist─â  cutii unde ├«┼úi po┼úi l─âsa bagajele

simeon stalpnicul png

Aici, vara vizionezi filme, iarna te dai pe patine

Zona descoperit─â func┼úioneaz─â ca o teras─â pe toat─â durata anului, cu loc de joac─â pentru copii, b─âncu┼úe, col┼úul adolescen┼úilor, spa┼úii verzi ┼či f├ónt├ón─â artezian─â. Pe timp de var─â pute┼úi bea cafeaua aici, ├«n timp ce viziona┼úi proiec┼úii de film, piese de teatru ┼či concerte, iar iarna va fi amenajat un patinoar. Primul concert ├«n aer liber va avea loc ├«n seara aceasta, de la ora 20.00, c├ónd va c├ónta trupa Moonlight Breakfast. Accesul este gratuit. Din p─âcate, doar 1.000 de persoane pot intra la eveniment, pe principiul "primul venit, primul servit".

simeon stalpnicul png

Click!spune

Mall-ul în cifre

* 35.000 mp suprafa┼úa complexului;* 7.000 mp suprafa┼úa terasei;* 140 de magazine;* 1.300 de locuri de parcare subteran─â;* 150 locuri de parcare pentru biciclete;* 30.000 de persoane vor tranzita zilnic mall-ul;* 22 de luni a durat ┬şconstruc┼úia lui;* 1.000 de persoane au muncit la el;* 130 de milioane de euro cost─â investi┼úia.

kate profimedia 0692807495 jpg
2vancea botez jpg
loredana chivu jpg
1alexandra stan mihai morar png
Gabi B─âd─âl─âu jpeg
bianca dragusanu png
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
femeie care numara bani jpeg
calendar ortodox 2021 22 mai sfantul mucenic vasilisc png
variola
1 olena zelenska prima doamna a ucrainei jpg sotia lui volodimir zelenski razboi in ucraina copii 6 jpg jpeg
ambulanta
regina elisabeta (2) jpg