Furturi șocante în România. Un adolescent a plecat cu o locomotivă, un bărbat a furat moaștele „Sf. Ioan Gură de Aur”

Ultima actualizare:

Hoții români au șocat mereu autoritățile dar în ultimul timp faptele lor au depășit orice imaginație. Un tânăr de 18 de ani din Constanța a furat o locomotivă iar un bărbat de 25 de ani din București a spart mai multe biserici și a plecat din ele nu doar cu bani și obiecte din aur ci și cu...moaște. La Câmpulung Muscel, mai mulți localnici au furat o bancă din curtea unui liceu 

Locomotiva a fost furată din Gara Medgidia
Adolescentul a apucat să meargă cu locomotiva 200 de metri. Foto: replicaonline.ro

Pe 10 mai polițiștii au fost chemați de urgență în Gara Medgidia pentru un furt mai rar întâlnit. Când au ajuns la fața locului, conform replicaonline.ro, agenții au aflat că un adolescent de 18 ani s-a suit în cabina unei locomotive a companiei private GFR și a plecat cu ea.  

Cum a fost furată o locomotivă 

Incidentul a survenit la orele după-amiezii și nu s-a soldat cu victime sau distrugeri. Tânărul a intrat în cabina de conducere a locomotivei remizate (nr. parcate) a ridicat și conectat pantograful , după care a pus vehiculul în mișcare. Pantograful este un dispozitiv montat pe acoperișul unui tren electric pentru a colecta energia prin contactul cu o linie aeriană. Incidentul se putea termina cu o tragedie în cazul în care locomotiva ar fi intrat pe linia de circulație a unui tren de călători sau marfă.

„Polițiștii deplasați la fața locului au identificat un bărbat, de 18 ani, care ar fi deplasat locomotiva pe o distanță de aproximativ 200 de metri. În cauză, a fost întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de distrugere sau semnalizare falsă.”, au transmis reprezentanții IPJ Constanța într-un comunicat preluat de sursa citată.

Tânărul a fost reținut de Poliția TF Medgidia și în cauză a fost întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de distrugere sau semnalizare falsă. Incidentul de miercuri este investigat de specialiști deoarece regulamentele în vigoare prevăd expres că pe timpul remizării locomotiva trebuie să fie asigurată contra pornirii, deconectată de la sursa de energie și încuiată. 

Hoțul de moaște a fost reținut
Tânărul care a furat moaștele Sf. Ioan Gură de Aur are 25 de ani. Captură antena3.ro

Moaște furate la București 

Poliția Municipiului București a prins ieri un tânăr de 25 de ani care ar fi furat diferite obiecte de cult din mai multe biserici din București, inclusiv moaștele Sfântului Ioan Gură de aur relatează news.ro. Tânărul ar fi pătruns în mai multe lăcașuri de cult din municipiul București și ar fi sustras diferite bunuri care fac parte din patrimoniul cultural.

Hoțul ar furat de la Capela „Sfânta Elisabeta” din Cotroceni moaștele „Sfântului Ioan Gură de Aur” și alte obiecte din aur și bani din cutia de lumânări scrie news.ro. Același suspect ar mai fi furat de la Biserica „Eroilor Martiri” și de la Biserica „Cărămidarii de sus” bani din cutia milei și alte obiecte. În acest caz, au fost făcute mai multe percheziții în Ilfov și Călărași la mai multe adrese și au fost găsite majoritatea bunurilor furate, care urmează a fi verificate şi evaluate.   

Bancă furată din curtea unui liceu 

Banca a fost furată din curtea Colegiului Naţional ”Dinicu Golescu” din Câmpulung, iar reprezentanţii unităţii de învăţământ sesizaseră dispariţia acesteia relatează corespondenții news.ro. Miercuri după amiază, în jurul orei 13:15,  jandarmii care patrulau în zona Tabaci din oraşul Câmpulung au observat la poarta unui imobil banca ce corespundea descrierii făcute de către reprezentanţii liceului.

Pe ea stăteau mai mulți oameni care la vederea jandarmilor au fugit iar la fața locului a rămas doar un adolescent de 15 ani care nu a putut da amăn unte cum a ajuns banca din curtea liceului în fața porții.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
furtuni ploi jpeg
casse tete jpg
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net