Gabriela Firea: ”Mă bucur că premierul s-a simțit bine în Centrul Vechi. Acum 5 ani arăta jalnic”

Ultima actualizare:

    Ludovic Orban a fost în Centrul Vechifoto: captură video Dig 24
Ludovic Orban a fost în Centrul Vechifoto: captură video Dig 24

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, spune că se bucură că premierul Ludovic Orban s-a simțit bine sâmbătă, în Centrul vechi, şi că, dacă acesta se ducea acum 5 ani, când primar general interimar era un coleg de-al sau de la PNL, ar fi constatat că centrul vechi arată jalnic.

Premierul Ludovic Orban a fost văzut sâmbătă, în Centrul Vechi al Capitalei. Este primul weekend de relaxare cu terasele oficial deschise. Șeful Guvernului era însoțit de mai mulți dintre colaboratorii săi, între care Ionel Dancă, șeful Cancelariei, și consilierul Andi Manciu, și a declarat că răspunde invitației unui prieten care este bucuros că și-a putut deschide terasa.

”Mă bucur sincer, fără urmă de ironie, că premierul s-a simţit bine azi în Centrul vechi din Bucureşti. Dacă se ducea acum 5 ani, când primar general interimar era un coleg de-al sau de la PNL, ar fi constatat că centrul vechi arată jalnic. Clădiri dărăpănate, faţa de care se desprindeau şi cădeau peste vizitatori, mizerie, maşini peste tot, încurcând circulaţia pietonală. În 20 de ani, s-au condolidat doar 20 de clădiri cu bulină”, scrie Firea pe Facebook.

Conform Gabrielei Firea, în ultimii doi ani, 10 imobile risc seismic I au fost consolidate din punct de vedere tehnic, de către echipă sa, 3 imobile au fost deja predate proprietarilor-două în mai puţin de un an -, 10 imobile sunt în curs de consolidare şi zeci de faţade au fost reparate complet, nu doar zugrăvite. Peste 1.500 de persoane su fost relocate din imobile risc seismic 1.

”Şi continuăm, nu ne oprim aici! Deci, se poate! Aşa că, distracţie plăcută, în Centrul vechi sau oriunde v-aţi afla! Noi ne ocupăm de consolidări, refaceri de faţade, facilităţi concrete pentru industria HORĂ şi HORECA, un climat de siguranţă şi curăţenie”, conchide Firea.

Premierul Orban, la terasă în Centrul Vechi

Ludovic Orban s-a aflat sâmbătă, în Centrul Vechi al Capitalei. A spus că a răspuns invitaţiei unui bun amic, care şi-a redeschis terasa.

„Răspund la invitația unui bun amic, care de bucurie că a deschis terasa, m-a invitat și pe mine”, a explicat Ludovic Orban, pentru Digi 24.

 În ceea ce priveşte noi măsuri de relaxare, premierul a reluat afirmaţia conform căreia va avea loc o analiză, iar acestea vor fi anunţate cu câteva zile înaintea datei de 15 iunie.

„Le vom anunța la timpul potrivit”, a spus Ludovic Orban atunci când i s-a cerut un orizont de timp.

La plecare, după aproximativ o oră și jumătate, Orban s-a declarat mulţumit de modul în care sunt respectate restricţiile și a afirmat că se bucură că românii au plecat în număr mare de minivacanţă, cerându-le să respecte măsurile de prevenire a răspândirii COVID-19.

Citește și: 

Ludovic Orban, fotografiat la terasă, în Centrul Vechi al Capitalei. Cu cine a ieșit premierul

image
image
image
image
image
image
windrunner radia jpg
caine pixabay jpg
Bere jpg
codreanu jpg
suc tedi mucegai jpg
Avion la terminal in aeroport poarta de imbarcare goala Foto Shutterstock jpeg
chioma nigeria jpg
Dormitorul matrimonial are un pat încăpător
image
actualitate.net
image
actualitate.net