Guvernul a decis când vor avea loc alegerile parlamentare


    Stabilirea numărului de secții de votare în Diaspora se va realiza abia în 26 octombrie 2016
Stabilirea numărului de secții de votare în Diaspora se va realiza abia în 26 octombrie 2016

Alegerile parlamentare vor avea loc pe 4 decembrie. Campania electorală va începe în 4 noiembrie, iar ultima zi de depunere a candidaturilor pentru circumscripțiile electorale din țară va fi 20 octombrie.

Potrivit jurnaliștilor de la ExclusivNews, care au intrat în posesia draftului, Guvernul a decis ca alegerile parlamentare să aibă loc în 4 decembrie. Ultima zi de depunere a candidaturilor pentru circumscripțiile electorale din țară ar urma să fie 20 octombrie, iar campania se va desfășura în perioada 4 noiembrie - 3 decembrie. Stabilirea numărului de secții de votare în Diaspora se va realiza abia în 26 octombrie 2016. Hotărârea de Guvern va fi adoptată în 24 august cu aplicabilitate legală începând cu data de 5 septembrie 2016.

200 de milioane de lei pentru organizarea alegerilor parlamentare

Guvernul a alocat, în data de 10 august, la rectificarea bugetară, 200 de milioane de lei pentru organizarea alegerilor parlamentare din toamnă, beneficiari fiind MAI, MAE şi Ministerul Comunicaţiilor, acesta din urmă având responsabilităţi pe partea de vot prin corespondenţă.

Data alegerilor, motiv de dispută

Data alegerilor parlamentare a fost motiv de dispută între guvernanți și social-democrați. Liderul PSD, Liviu Dragnea, a susținut că stabilirea scrutinului în decembrie este o dovadă de lipsă de respect față de români, deoarece aceștia atunci “intră în spiritul sărbătorilor”.

cub andreea esca png
cutremur 1977 agerpres 0 jpeg
cub kassandra rotariu png
Survivor Romania webp
pexels Horoscop 3 noiembrie
cub sebastian țopescu png
Elena Gheorghe Armâna Mea 24 mai 2022 2776 jpg
cub anamaria prodan png
image
image
image
image
image
image
shutterstock 1963971895 jpg
7 frontul poza mare jpg
calendar ortodox 2021 8 februarie sfantul mare mucenic teodor stratilat jpeg
onlyfans jpg
Cutremur Turcia, Getty jpg
Cutremur în Turcia FOTO Profimedia