I-au năpădit buburuzele!

Ultima actualizare:

    Localnicii din Lipova  aşteaptă ca autorităţile  să ia măsuri pentru  stârpirea insectelorFoto: Mediafax
Localnicii din Lipova aşteaptă ca autorităţile să ia măsuri pentru stârpirea insectelorFoto: Mediafax

Au înnebunit gărgăriţele! Din cauza temperaturilor crescute din ultimele zile, insectele s-au înmulţit peste măsură şi au invadat locuiţele oamenilor din câteva localităţi din judeţul Arad. „Le scoatem cu lopata din case”, se plâng localnicii de pe Valea Mureşului.

Dacă ajungi în Lipova, dar şi în satele învecinate, te vei trezi în faţa ochilor cu o imagine apocaliptică: grădinile, casele oamenilor, curţile şi străzile sunt invadate de roiuri uriaşe de buburuze. Insectele au format adevărate „covoare” vii care te duc cu gândul la un film de groază.

Oamenii adună insectele cu lopata din case!
Oamenii adună insectele cu lopata din case!

„Am scos cu mătura şi lopata zeci de mii de buburuze din casă, că am aerisit doar câteva minute şi nu am observat ce e afară. Nu am mai văzut aşa ceva şi nu înţelegem ce se întâmplă. Nu ne este teamă de ele că nu sunt periculoase, dar nu poţi călca nici pe stradă decât pe ele”, a declarat o localnică din Lipova pentru Mediafax. Motivul înmulţirii insectelor, spun specialiştii, este simplu: temperaturile ridicate şi ploile au dus la înmulţirea afidelor – paraziţi daunători plantelor. Buburuzele se hrănesc cu afide deci, cumva, e firesc să se înmulţească şi ele.

Nu este pentru prima oară când localnicii din zonă sunt invadaţi de roiuri de gărgăriţe. Dar ce se întâmplă acum, nu au mai trăit în viaţa lor. 

Casele au fost  invadate de insecte
Casele au fost invadate de insecte

Bucureştiul, «lovit» de ploşniţa cerealelor

Plosnita
Plosnita

Odată cu creşterea temperaturilor, Bucureştiul a fost şi el invadat de insecte. Este vorba despre ploşniţa cerealelor. Aceasta iernează sub frunzişul căzut, devenind activă când afară se înregistrează peste 10 grade Celsius. Este o insectă specifică marilor culturi agricole însă în lunile septembrie şi octombrie migrează, din cauza lipsei de hrană, spre zonele urbane. Este inofensivă pentru om dar creează disconfort şi provoacă o stare de repulsie din cauza mirosului puternic pe care îl răspândeşte atunci când e strivită.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Record peste Arad 3 jpg
image
image
image
image
image
image
strada trandafirilor jpg
IMG 0997 jpeg
document pentru pensie jpg
landscape 5344246 1280 jpg
vinerea mare 2024 jpg
Metrou Basarab 2048x2048 jpg
telefon ecran getty jpg
casa de marcat supermarket pexels jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net