Iată rețeta pastelor pentru campioni! O avem de la un Chef celebru
Pentru prima oară, România participă, în aceste zile, la Campionatul Mondial de Paste Barilla, care se desfășoară la Milano și Parma, în Italia. Adrian Șișiu, Chef al unui restaurant celebru din Cluj-Napoca, a intrat în competiție cu alți 19 chefi din întreaga lume, sub privirile unui juriu ce reunește „crema” chefilor cu stele Michelin.
Barilla Pasta World Championship a ajuns la a șasea ediție, iar marele câștigător, care va fi desemnat, astăzi, va avea șansa să-și pună țara pe harta gastronomiei mondiale.
La acestă celebră competiție, participanții își demonstrează măiestria în bucătărie în cadrul a două probe neconvenționale ce constau în dezvoltarea unor rețete de paste ale viitorului (Future of Pasta) și a unei rețete reinterpretate de Spaghetti al pomodoro, probabil cea mai cunoscută și simplă rețetă de paste din lume.
Una din noutățile ediției din acest an a competiției este faptul că toți concurenții nominalizați au fost „antrenați” înainte de Chefi italieni cu stele Michelin, printre care Alfio Ghezzi (Margon Locanda, Casa Ferrari – Trentino), Matteo Baronetto (Del Cambio – Torino), Lorenzo Cogo (El Coq – Vicenza), Roberto Rossi (Silene – Seggiano, Toscana) și Caterina Ceraudo (Dattilo Restaurant – Crotone).
Cine este Adrian Șișiu?
Tânărul de 29 de ani este Chef al Grand Hotel Italia, din Cluj-Napoca, unde coordonează o echipă formată din 15 oameni. Născut în România, el s-a stabilit în Italia, în 2003, împreună cu familia. Pasionat de gastronomie și de gusturile italiene, Adrian a studiat în Italia la IAL Emilia Romagna, o școală de bucătari cu o programă de practică intensă, la finalul căruia a profesat, timp de 10 ani, în restaurante prestigioase din Italia – London Hotel, parte a lanțului Batani Select Hotel, și în restaurantul Tipiko din Pinarella. În 2014, Adrian Șișiu a decis să se întoarcă în România.
Înainte de a intra în competiţie, Chef Adrian Şişiu ne-a dezvăluit o reţetă de paste foarte gustoasă şi sănătoasă. Acestea conţin ingredientele care ar trebui să facă parte din meniul unui sportiv profesionist: antioxidanţi esenţiali, vitamine, fibre, acizi graşi esenţiali, proteine.
„Îmi doresc ca oamenii să asocieze tot mai mult pastele cu starea de bine și asta am încercat să insuflu cu rețeta mea”, a declarat Adrian.
Click! vă împărtășește rețeta!
Barilla Bio Spaghetti Champion
Ingrediente:
200 grame Barilla Spaghetti Bio No. 5
90 grame roşii cherry
20 grame dovlecei
2 grame usturoi
10 grame muguri de pin
25 grame alune
20 grame ciuperci sălbatice uscate
5 grame baby spanac
30 grame avocado
5 grame fulgi de migdale
20 mililitri ulei de măsline extra-virgin
1 gram sare
0,5 grame piper
Mod de preparare:
Timp de preparare: 25 minute. Timp de gătit: 10 minute
Prima dată se toacă usturoiul, apoi uşor se face o incizie a roşiilor cherry. Acestea se opăresc, iar apoi se îndepărtează pieliţa. Roşiile se taie mărunt.
Următoarea operaţiune este călirea usturoiului, tăierea roşiilor, tăierea măruntă a alunelor muguri de pin.
Următorul ingredient, ciupercile uscate, sunt pregătire pentru sotare şi adăugate roşiilor. Avocado şi dovlecelul se pregătesc pentru tigaie, în timp ce se taie şi baby spanacul. Acesta se adaugă spre final, când pastele deja fierb. În cele din urmă, adăugăm reţetei de spaghetti şi fulgii de migdale. Poftă bună!
De ce e sănătoasă această rețetă?
Ingredientele alese sunt o excelentă sursă de energie, ce oferă un echilibru nutriţional, un gust delicios şi o textură excelentă. Aceste ingrediente sunt regăsite, în mod uzual, în dietele recomandate sportivilor. De exemplu: roşiile cherry sunt o sursă naturală de potasiu, bogate în vitamina C, fibre, minerale şi alte vitamine esenţiale, usturoiul are un puternic beneficiu anti-inflamator şi ajută în eliminarea toxinelor, alunele oferă protecţie sistemului cardio-vascular, fiind o sursă bogată de acizi graşi şi proteine, avocado este, de asemenea, o sursă excelentă de fibre, potasiu, luteină şi conţine nu mai puţin de 18 amino-acizi, necesari organismului pentru a forma complexul de proteine. Mayaşii sunt de părere că „acolo unde este avocado, nu va exista foame şi malnutriţie.“ Baby spanacul este o sursă incredibilă de fier, foarte bogat în vitamine şi anti-oxidanţi, vitamina K, fiind esenţial pentru cei care practică activităţi sportive, are acizi graşi de tip Omega 3.