Iepurașul de Paște, vândut la preț dublu în România față de Marea Britanie. Românii din diaspora, revoltați: „Nesătuilor”

Ultima actualizare:

Revoltă pe rețelele sociale după ce un român care muncește în Marea Britanie a postat două fotografii cu iepurași de ciocolată un desert cadou specific sărbătorilor pascale. Una dintre fotografii era realizată într-un magazin din Oxford, Marea Britanie, iar cea de-a doua dintr-un magazin românesc. Scopul postării a fost acela de a arăta că în România același iepuraș de ciocolată se vinde la preț dublu față de Marea Britanie, unde oamenii au salarii și de trei ori mai mari decât ale românilor.

„Nesătuilor”

Postarea virală a românului în care arată că același produs este vândut la preț dublu în România
Postarea virală a românului în care arată că același produs este vândut la preț dublu în România

Mihai Andrei Tudose trăiește în Marea Britanie și lucrează ca bucătar la Oxford.

Pagina de Facebook Anunțul UK priea postarea acestuia, care a devenit între timp virală, și care arată că există produse mult mai scumpe în supermaketurile din România față în Marea Britanie, scrie Adevărul.

Românul a postat o fotografie în care arată diferența de preț dintre un iepuras din ciocolată de Paște în rețeaua britanică de hipermarketuri Tesco și cât costă în magazinele din România.

Românul precizează că, potrivit etichetei, produsul vândul în Marea Britanie și România este fabricat de aceeași companie și are aceeași greutate. Prețul este însă dublu.

Dacă în Oxford iepurașul costă 5 lire sterline, în România se vinde cu 56,99 lei, dublu, deși salariile în Marea Britanie sunt de cel puțin trei ori mai mari decât cele din România.

„Pentru că postarea mea a devenit virală, ce-i drept din greșeală, îmi cer scuze marilor lanțuri de magazine ce vin cu oferte extraordinare pentru România. V-am stricat combinațiile, nesătuilor!”, a scris Tudose.

„Românul, cel mai hapsân comerciant”

Reacțiile internauților nu au întârziat, iar cele mai multe au fost critice la adresa lanțurilor de magazine din România.

„Sunt lanțurile de supermarket europene, frații noștri europeni ne jecmănesc puțin la buzunare”, a scris cineva.

U alt internaut a dat ca exemplu un magazin românesc din Lyon, în Franța și s-a plâns că prețurile sunt uriașe.

„Vă furați voi căciula unul la altul! Românul e cel mai hapsân comerciant. Dacă nu fură și înșeală nu e sănătos! Mă uit la magazin românesc în Lyon... Cârnați de ăia cu vreo 35 lei în România sunt 18 euro aici! O varză murată costă 7 euro. Să le mănânce ei! Îți trimit o poză în privat făcută ieri de mine într-un supermarket în Franța să vezi prețul la iepurași!”, a scris acesta.

Altcineva a explicat că în Franța aceiași iepurași costă și mai puțin decât în Marea Britanie:

„Un euro costă un iepuraș în Franta dacă cumperi 3 și 1,50 dacă cumperi unul! Fură românii.”

„M-am întors anul trecut acasă în România cu gândul de a rămâne acasă, lângă părinți și cei dragi. Nu mai voiam să mă întorc înapoi în străinătate, dar când am văzut câți bani mi-a trebuit să cheltui în fiecare zi pentru cele necesare traiului, și mă refer la un trai normal, după două luni mi-am luat tălpășița, m-am dus înapoi. Totul este în România mult mai scump începând de la ouă până la carne. De îmbrăcăminte nu mai zic, nu te poți apropia”, a scris el.

„Prețurile la unele lucruri sunt duble față de UK și salariile sunt un sfert din salariul din UK. Cât făceam în România într-o lună aici fac într-o săptămână. Deci despre ce vorbim?”, a confirmat altcineva.

„Nemernicii nu se mai satură de furat. Dacă statul nu intervine, ne ia de proști...”, a scris un alt internaut.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
image png
image
image
image
image
image
image
Printesa Diana  jpg
baza jos elefanti 1 jpg
front masini 1 jpg
Prințul William  foto   GettyImages jpg
bebeluș  foto   Shutterstock jpg
Canicula FOTO Shutterstock jpg
sah pexels jpg
traseul meditatiei1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net