Imagini scandaloase! Gunoierii iau șpagă de la patroni ca să le ridice gunoiul seara, în sectorul 1. Ce zice prefectul Alin Stoica

Ultima actualizare:

    Gunoiera a fost oprit în fața unui local, pentru a fi încărcați sacii cu gunoi menajerCapturi: Antena 3
Gunoiera a fost oprit în fața unui local, pentru a fi încărcați sacii cu gunoi menajerCapturi: Antena 3

Angajaţii de la salubritate au fost prinși în flagrant în timp e primeau bani de la patronii disperați ca să ridice gunoiul. Se întâmplă în sectorul 1, acolo unde primăria a schimbat firma Iată ce zice prefectul Capitalei, Alin Stoica, despre această situație!

Scandalul gunoaielor din sectorul 1 nu se mai termină.

Primăria Sectorului 1, condusă de Clotilde Armand, are în prezent două contracte de salubrizare pe perioada stării de alertă, declarată în data de 23 iulie ca urmare a crizei gunoiului din cel mai bogat sector din București. Cel mai recent contract de salubrizare, încheiat cu firma RER Ecologic REBU, are o valoare de peste 12,9 milioane lei (cu TVA) și vizează mii de tone de deșeuri stradale și menajere.

Anterior, ADP Sector 1 a încheiat un contract mai mic de aproape 75.000 lei (cu TVA) pentru eliminarea a 100 de tone de gunoi dispersate pe spațiul verde.

Cu toate acestea, în ediția de luni seara, 23 august, a emisiunii ”Sinteza Zilei”, de la Antena 3, au fost prezentate imagini cu angajaţii firmei de salubritate care iau bani de la agenţii economici pentru a le ridica gunoiul din fața magazinelor, localurilor etc.


    Imaginile difuzate de Antena 3 surprind momentul când reprezentantul localului îi dă bani anjagatului de la salubritate
Imaginile difuzate de Antena 3 surprind momentul când reprezentantul localului îi dă bani anjagatului de la salubritate

Duminică, 22 august, la ora 22.51, un şofer al firmei de salubritate este surprins în flagrant pe Calea Victoriei în timp ce ia bani cash pentru a prelua gunoiul de la un agent economic.

Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a precizat că nu există nici un fel de justificare pentru un asemenea demers şi acuză agenţii economici şi firma de salubritate de atitudine iresponsabilă.

Prefectul Capitalei, Alin Stoica: ”Se vor face plângeri împotriva acestor persoane”

„Sunt două probleme aici. Odată atitudinea iresponsabila a agenților economici care în loc să încheie contracte cu firma de salubrizare pe toată cantitatea de deșeuri pe care le produce firma respectivă, preferă să dea șpagă unui șofer de camion de salubrizare pentru a scăpa de gunoi și asta nu numai că încalcă legea dar pune o presiune suplimentară pe Primăria Sectorului 1. Şi asta este o situație pe care am adresat-o în momentul în care a fost a declarată în starea de alertă. Prima dată prin faptul că poliția Sectorului 1 a fost întărită cu ajutorul poliției naționale pentru a mări controalele la agenții economici care fac astfel de lucruri. Şi doi, atitudinea acestui lucrător de la firma de salubrizare, nu contează că este Rebu sau Romprest, ea nu trebuie să existe. Se vor face plângeri împotriva acestor persoane și cu siguranță vor răspunde”, a declarat prefectul, la Antena 3.

Citește și: 

Clotilde Armand a semnat contractul de salubrizare pe perioada stării de alertă cu firma RER Ecologic Service Bucureşti Rebu SA

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net