În weekend te calci în picioare, apoi rămâi doar tu la mare!

Ultima actualizare:

    Sâmbătă. Puhoi de lume pe plaja Fratelli din Mamaia. Luni. Aceeaşi plajă, aceeaşi oră. Aproape nimeni pe şezlong
Sâmbătă. Puhoi de lume pe plaja Fratelli din Mamaia. Luni. Aceeaşi plajă, aceeaşi oră. Aproape nimeni pe şezlong

Miros de hamsii prăjite, cozi la şaorma şi clătite, cântăreţi ambulanţi la tot pasul, preţuri exorbitante la şezlonguri. O mare de oameni „ia cu asalt” falezele la ceas de seară. Aşa arată Litoralul românesc de vineri până duminică. De luni, tabloul se schimbă.

Să fugi în weeekend la mare a rămas doar o figură de stil. Fuga e încetinită încă de pe autostradă, unde, fie la intrarea în Mamaia, via Constanţa, fie la ieşirea spre staţiunile din sud, cozile îţi taie avântul. Gândul la valurile care te aşteaptă, la relaxarea pe un şezlong şi la berea rece-gheaţă te mai ţin „în priză”. Cum dai cu nasul de hoteluri te întâmpină forfota specifică vârfului de sezon estival. Toţi se înghesuie la plajă - fie pe şezlonguri, fie pe prosop, la terase scumpe sau la „împinge tava”. Vrei să vezi Mamaia de la înălţime? Stai la coadă la telegondolă chiar şi o jumătate de oră. Vrei să te dai o zi întreagă pe tobogane la Aqua Magic? Nici aici nu scapi de înghesuială.

Vrei să te plimbi seara pe faleză? E o adevărată aventură. Copiii îţi fug printre picioare, bicicliştii claxonează, cântăreţii ambulanţi strâng zeci de gură-cască în jurul lor, iar titicarul (5 lei de persoană!!!) scârţâie din toate piuliţele. Dacă rezişti aglomeraţiei, te doboară preţurile. Totul e mai scump în weekend. De la şezlonguri şi şaorma, până la camera de hotel.

Şi vine duminica... De cum se lasă înserarea, cozile spre autostradă reapar. Dar pe sensul spre Bucureşti. Terasele se golesc, muzica se aude parcă mai încet, chelnerii stau storşi, tolăniţi pe câte un scaun. De luni, scad preţurile, încep ofertele – „închiriezi un şezlong, primeşti o bere” – se golesc parcările, respiri aer de mare, nu parfumul ieftin al vecinului de cearşaf. Într-adevăr, hotelierii confirmă că în weekenduri gradul de ocupare este de 100% în Mamaia, Venus şi Vama Veche. În timpul săptămânii, românii care vin pe sejur sunt undeva la jumătate. „Din această lună am intrat în vârful de sezon. Acum cu greu se mai găseşte o cameră. Românii şi-au rezervat sejururile din timp şi gradul de ocupare e satisfăcător. Circa 30% din cei care vin la mare acum sunt turişti de weekend, restul de 70% sunt români sau străini care şi-au rezervat din timp locuri de cazare pentru concediu”, spune Dragoş Răducan, vicepreşedintele Federaţiei Patronatelor din Turism. De acum va fi tot mai greu pentru români să găsească un loc de cazare pentru o escapadă de weekend, căci hotelierii preferă turiştii care rezervă camere de la 5 nopţi în sus.

Alexandra, mândră  de silueta de fotomodel
Alexandra, mândră de silueta de fotomodel

Becali, ai văzut cum iese fata ta la plajă?

Patrick  a butonat  încontinuu  telefonul
Patrick a butonat încontinuu telefonul

Gigi Becali este un tată extrem de strict atunci când vine vorba de cele trei fiice ale sale. Chiar şi aşa, fetele cele mari, Teodora (21 de ani) şi Alexandra (19 ani), au primit liber la distracţie şi au plecat pe Litoralul românesc. Zilele trecute, ele au fost surprinse de fotoreporterii Click! în timp ce părăseau una dintre plajele din Constanţa. Extrem de relaxate şi cu zâmbetul pe buze, cele două erau îmbrăcate cam deocheat pentru gustul tatălui lor. Deşi au încă vârste fragede, fetele lui Becali conduc o maşină de lux, care valorează aproximativ 100.000 de euro. Weekendul acesta însă, Alexandra  a tăiat respiraţia turiştilor de pe o plajă din Mamaia cu apariţia ei extrem de sexy. Cu un costum de baie negru şi extravagant şi un trup zvelt de sirenă, fiica cea mijlocie a patronului stelist s-a bronzat, s-a întreţinut cu o prietenă pe şezlong, s-a hidratat bine şi şi-a făcut fotografii.

Patrick Borcea se bronzează prin tricou


    Patrick  a butonat  încontinuu  telefonul
Patrick a butonat încontinuu telefonul

Apariţie “all-black” a lui Patrick Borcea (19 ani)  la malul mării. Îmbrăcat mai degrabă pentru o ieşire la plimbare, pe faleză, tânărul a stat tolănit la umbră, pe şezlong şi a butonat încontinuu telefonul. Fiul cel mare al fostului acţionar dinamovist Cristi Borcea, închis la Jilava, s-a relaxat la malul mării în compania unui amic. În timp ce prietenul se bucura de razele soarelui, nu la fel de interesat să prindă un bronz uniform a fost Patrick. Acesta s-a ocupat de o sticlă de vin, pe care a savurat-o între două postări pe Facebook.

Atenţie! Alertă de caniculă, în toată ţara

Vom avea trei zile de foc! Meteorologii anunţă temperaturi caniculare în aproape toată ţara şi disconfort termic accentuat de la o zi la alta. Astăzi şi mâine, va fi caniculă în vest şi sud-vest, unde vor fi valori maxime de 35-37 de grade. De joi, valul de căldură va cuprinde şi regiunile sudice şi centrale, iar în Lunca Dunării se vor înregistra temperaturi în jurul a 38 de grade. Disconfortul termic se va accentua, astfel că indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge pragul critic de 80 de unităţi pe areale din ce în ce mai extinse. Abia de joi seară se va mai răcori puţin, dar vor veni furtunile. Gradul de instabilitate atmosferică va fi în accentuare treptată, iar valorile termice vor scădea în majoritatea regiunilor, exceptând sud-estul teritoriului unde, local, canicula va persista şi pe parcursul zilei de vineri, 15 iulie. În weekend, temperaturile vor coborî uşor, însă nu pentru multă vreme: de săptămâna viitoare sunt aşteptate iarăşi temperaturi caniculare.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
gratar mici
image
image
image
image
image
image
bani jpg
gaina wendy (2) jpg
banca pixabay jpg
image png
thief 1562699 1280 jpg
Vladimir Putin Profimedia jpg
1 zodii bani jpg jpeg
miri  foto   Shutterstock jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net