Jocurile de noroc s-au închis. Reacția celor care activează în industria ce aduce statului zilnic 2 milioane de euro

Ultima actualizare:

    Jucătorii stau la distanță, iar aparatele sunt dezinfectate după fiecare clientFoto: Mediafax
Jucătorii stau la distanță, iar aparatele sunt dezinfectate după fiecare clientFoto: Mediafax

Restaurantele și cafenelele s-au închis începând de astăzi, 8 octombrie. La fel și sălile jocurilor de noroc. Cei care activează în această industrie spun că este o mare greșeală pentru că branșa nu doar că generează statului câte 2 milioane de euro pe zi, dar că jucătorii stau la mare distanță unii față de alții, cu mască pe față.

Organizatorii de Sloturi din România critică decizia autorităților de închidere a sălilor de jocuri de noroc din București și alte municipii.

”Decizia pripită nu aduce nici un beneficiu real în combaterea epidemiei Covid-19, în contextul în care nu există nici măcar un singur focar sau caz de client infectat în sălile de jocuri de noroc. Autoritățile medicale (Direcțiile de Sănătate Publică) au admis în toate discuțiile purtate cu industria de slot machines că sălile de jocuri de noroc reprezintă cel mai scăzut risc epidemiologic din toate activitățile care se desfășoară în spații închise. Spre deosebire de alte sectoare, clienții din sălile de jocuri de noroc sunt obligați să poarte măști pe întreaga durată a șederii, sălile de jocuri de noroc au dimensiuni de ordinul sutelor de metri pătrați – astfel încât distanțarea socială se respectă cu ușurință, iar spațiile sunt dispuse cu camere video de supraveghere care pot ajuta în efectuarea unor anchete epidemiologice și verificarea faptului că respectăm toate regulile. Astfel, din punct de vedere epidemiologic, măsurile luate de autorități nu au sens”, au transmis reprezentanții industriei.

Totodată, aceștia atrag atenția din punct de vedere financiar, închiderea sălilor de jocuri de noroc va avea repercusiuni majore asupra bugetului de stat.

Atunci când funcționează, sălile de jocuri generează taxe și impozite zilnice de 2 milioane de euro. Industria jocurilor de noroc asigură 45.000 de locuri de muncă și este un important plătitor de salarii, taxe și impozite, cu taxe directe și indirecte de 600 milioane euro plătite anual la bugetul de stat și un grad de colectare de peste 99%.

În momentul în care sălile de jocuri sunt închise, șomajul acestor angajați reprezintă o cheltuială pentru statul român de peste 1,5 milioane de euro.

Citește și: 

https://www.click.ro/news/national/jocurile-de-noroc-sunt-grav-afectate-de-pandemie-20000-de-angajati-risca-sa-fie

https://www.click.ro/vedete/ce-dor-i-fost-lui-viorel-lis-de-pacanele

image
image
image
image
image
image
Stație de metrou Tudor Arghezi. foto: Sever Gheorghe
iluzie optica jpg
Prințul William și Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
hotel intercontinental jpg
Biserica medievală din Densus  Foto Daniel Guță (1) JPG
Palatul Parlamentului - Casa Poporului FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
judecatoarea popiviciu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net