La 12 ani are cai de 100.000 €

Ultima actualizare:
Anne Marie a câştigat împreună cu Gloria o colecţie  impresionantă de trofee şi medalii
Anne Marie a câştigat împreună cu Gloria o colecţie impresionantă de trofee şi medalii

A dat întotdeauna la o parte păpuşile ca să se joace cu căluţi din pluş. Avea doi ani şi spunea doar câteva cuvinte când a urcat prima oară pe cal. Anne Marie Bontea (12 ani) este acum cea mai tânără campioană la echitaţie din România, iar caii ei valorează o avere.

”Calul te ajută atunci când eşti trist. Eu când vreau să ies repede din aceea stare, mă duc şi stau de vorbă cu căluţii mei, le dau morcovi. Când plec de la ei, zâmbesc şi nu mai am nici un fel de problemă”, şi-a început povestea fetiţa cu ochi mari, negri şi zâmbet fermecător. 


    Anne Marie a câştigat împreună cu Gloria o colecţie  impresionantă de trofee şi medalii
Anne Marie a câştigat împreună cu Gloria o colecţie impresionantă de trofee şi medalii

Anne Marie practică acest sport de zece ani, iar acum a ajuns să se antreneze câte şase ore pe zi, şase zile pe săptămână. Căluţii ei, Gloria şi Sandra, în vârstă de 9 ani, sunt cei mai buni prieteni ai fetiţei. Specialiştii spun că un astfel de exemplar costă cel puţin 50.000 de euro. “Cel mai frumos moment pe care l-am trăit până acum a fost clipa în care am primit-o pe Gloria. Aveam opt ani şi mama pregătea masa. Când a venit tatăl meu şi am văzut că mi-a adus un căluţ, am plâns de bucurie”, ne-a povestit micuţa campioană.

Pentru ea, copilăria a însemnat antrenamente şi concursuri câştigate. Spune că nu are timp să iasă în parc cu colegii după ce iese de la şcoală. ”Am alte obiective mult mai îndrăzneţe. Visul meu este să ajung la Global Circuit Tur, cea mai mare competiţie internaţională de călăreţi”, ne-a spus Anne Marie, care are acum ca obiectiv să ajungă campioană balcanică şi europeană. 

Părinţii o susţin cu tot sufletul. Tatăl ei mărturiseşte că are şi acum emoţii la fiecare antrenament şi concurs. “A căzut de nenumărate ori şi s-a ridicat. Există o relaţie specială între ea şi cai. Stau cu teamă, dar dacă ea este fericită, nu pot decât să mă bucur, am o fetiţă campioană”, ne-a spus Vlad Bontea, mândru de fiica sa.

Caii fetiţei valorează 100.000 €. Iapa Gloria are 9 ani şi e un cal de sport belgian blând, dar foarte bun în competiţii. Sandra, al doilea cal al micuţei, e un Selle Français. Întreţinerea cailor şi practicarea acestui sport costă între 500 şi 1.000 € pe lună.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ebrahim Raisi FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
alergii  jpg
protest INQUAM Photos  jpg
khamenei alegeri tw1 jpg
florentina jpg
Magazin FOTO  Unsplash jpg
bucharest jpg
ploaie  foto   Shutterstock jpg
edesia ro 202207 miedul bautura straveche din miere de albine 02 1024x684 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net