La 16 ani, este vedetă în Brăila. I se spune ”pictorița de pe scară”

Ultima actualizare:

  FOTO: obiectivbr.ro
FOTO: obiectivbr.ro

Se numește Andreea Gabriela Tudor și are 16 ani. I se spune ”pictorița de pe scară” pentru că a pictat două etaje într-o scară de bloc din Brăila. A înlocuit imaginea plictisitoare a varului alb, cu un peisaj cu flori.

Andreea Gabriela Tudor, o tânără de 16 ani, este vedetă în Brăila, după ce a primit acordul vecinilor săi să picteze două etaje într-o scară de bloc de pe Aleea Cocorilor. Presa locală nu contenește să o laude pe tânăra pictoriță și să îi solicite interviuri, ca unui artist celebru.

”Elevă a Liceului de Arte «Hariclea Darclee» încă din clasa I, Gabriela este o pictoriţă talentată, având în palmares peste 200 de premii. Până acum şi-a prezentat lucrările în cadrul a 13 expoziţii, opt personale şi cinci de grup, cea mai recentă fiind la Castelul Pelişor din Sinaia. Fata trăieşte prin pictură, punându-şi amprenta asupra tuturor lucrurilor din jurul ei, de la haine la obiecte de mobilier”, scrie obiectivbr.ro.

”A început cu un elefănţel la soneria noastră. După aceea a desenat o cafea la vecina de alături şi până la urmă a desenat toţi pereţii”, a spus Florica Şofran, mama tinerei pictoriţe, pentru obiectivbr.ro. 


  Gabriela a pictat un etaj în două săptămâni
Gabriela a pictat un etaj în două săptămâni

Gabriela locuieşte în acel bloc cu mama ei şi şi-a dorit mereu să schimbe imaginea gri a oraşului. Fiind şi vacanţă de vară şi având mai mult timp liber, adolescenta şi-a luat pensulele, culorile şi s-a pus pe treabă.

Imediat cum au aflat că au în oraș o pictoriță foarte talentată, brăilenii au început să o contacteze pe Andreea Gabriela Tudor pentru diferite lucrări.


  Gabriela și-a pictat tenișii, iar acum are o mulțime de comenzi
Gabriela și-a pictat tenișii, iar acum are o mulțime de comenzi


  Gabriela este o admiratoare a celebrului pictor Vincent Van Gogh
Gabriela este o admiratoare a celebrului pictor Vincent Van Gogh

Dacă i s-ar oferi ocazia, adolescenta ar vrea să aducă un strop de culoare şi în Centrul Vechi. “Aş găsi un proiect frumos măcar pentru un zid mare şi cred că  ar înfrumuseţa zona. Aş încerca să găsesc o compoziţie cu nişte elemente greceşti şi ceva acvatic să fie legat şi de Dunăre”, afirmă aceasta, pentru obiectivbr.ro.

Cine este tânăra pictoriță


  Gabriela a câștigat peste 200 de premii
Gabriela a câștigat peste 200 de premii

Andreea Gabriela Tudor şi-a descoperit pasiunea pentru pictură la vârsta de 4 ani, când mama ei a înscris-o la Palatul Copiilor din Brăila. “Practic a început de pe la 2 ani, cu unghiile. Toată ziua, primul lucru dimineaţa, îşi făcea unghiile, iar eu seara i le curăţam. După aceea cu cărţile de colorat”, a spus mama acesteia pentru obiectivbr.ro.

Tot la 4 ani, Andreea a câştigat primul ei premiu, locul I la Concursul Internaţional “Nicolae Tonitza” de la Bârlad. Doi ani mai târziu, la vârsta de 6 ani, a avut prima expoziţie din carieră, la Primărie.

Gabriela a fost lăsată de mama ei să se joace cu colorile pe geamurile şi pereţii din casă. Treptat, casa a început să se umple de creaţiile ei. Tablouri, icoane sau vitralii sunt doar câteva dintre elementele care înfrumuseţează locuinţa familiei.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Razvan Lucescu Facebook jpg
image
image
image
image
image
image
mancare de tip fast food jpg
cutremur in romania jpg
Ozempic jpg
costel constantin a murit jpg
celulita jpg
front bloc jpg
12017640 525980050886004 8476851395779044594 o jpg
drugtest rezultat pozitiv  foto ipj olt jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net