Laura Codruta Kovesi se judecă cu Antena 3


    Șefa DNA a cerut despăgubiri morale în valoare de un milion de lei pentru acuzațiile de mușamalizare a anchetei în dosarul lui Mircea Băsescu
Șefa DNA a cerut despăgubiri morale în valoare de un milion de lei pentru acuzațiile de mușamalizare a anchetei în dosarul lui Mircea Băsescu

Procurorul șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, a venit, marți dimineața, la Curtea de Apel Ploiești, unde are loc un nou termen în procesul pe care l-a intentat postului de televiziune Antena 3 și mai multor angajați ai acestuia, transmite news.ro.

Laura Codruța Kovesi a ajuns, în jurul orei 8.30, la Curtea de Apel Ploiești, unde se judecă procesul pe care l-a intentat postului de televiziune Antena 3 și mai multor angajați aia cestuia. La instanța ploieșteană a venit, în jurul orei 9.00, și jurnalistul Răzvan Savaliuc, aflat printer cei pe care Kovesi i-a dat în judecată.

Acesta este cel de-al doilea termen al procesului după ce a fost strămutat la Ploiești de la Curtea de Apel Pitești. Termenul anterior s-a încheiat cu o amânare la solicitarea pârâților.

Dosarul în care șefa DNA îi denunță pe jurnaliștii Antenei 3 pentru că ar fi acuzat-o, pe post, de mușamalizarea anchetei în dosarul lui Mircea Băsescu și care între iunie 2016 și ianuarie 2017 s-a aflat pe rolul Curții de Apel Pitești, a fost strămutat prin deciziea Înaltei Curțide Casație și Justiție. El a fost scos de pe rolul instanței piteștene în 19 ianuarie, fiind pentru a doua oară când instanța supremă a decis strâmutarea procesului.

În 21 aprilie 2016, Înalta Curte de Casație și Justiție a decis strămutarea acestui dosar de la Curtea de Apel București, unde era înregistrat din 29 decembrie 2015 și avusese primul termen în 23 martie 2016. Cererea de strămutare a fost formulată de Mugur Ciuvică, Bianca Grigore, Răzvan Savaliuc, Mihai Gâdea, Radu Tudor și SC Antena 3 SA, cei pe care Kovesi i-a dat în judecată în nume personal, după afirmațiile făcute pe postul de televiziune în legătură cu dosarul „Bercea – Mircea Băsecu”.

Dosarul trimis la Curtae de Apel Pitești a fost înregistrat în 3 mai 2016, iar primul termen de judecată după strămutare a fost stabilit la 8 iunie 2016.

În 16 octombrie 2015, Tribunalul București a decis ca șefa DNA să primească 250.000 de lei daune morale în dosarul în care a dat în jduecată Antena 3, cerând despăgubiri de un milion de lei pentru acuzațiile de mușamalizare a anchetei în dosarul lui Mircea Băsescu.

George Burcea in Wednesday jpg
1 mihai voropchievici jpg jpeg
cub kamara png
incendiu colentina foto isu  jpg
Ada Dumitru  jpeg
cub șerban huidu png
cub ana maria mărgean png
cub daniel onoriu png
image
image
image
image
image
image
Andrei Gîrjob jpeg
Mașini blocate în trafic de ninsoare - vremea - meteo - ninge FOTO Shutterstock
cod rutier jpg
incendiu colentina foto isu  jpg
4 cristina ich si alex piturca jpg jpeg
chei locuinta