Legenda Cascadei Bigăr, o poveste de dragoste blestemată

image
Cascada Bigăr, așa cum arăta înainte de a se prăbuși

Legenda cascadei Bigăr spune o poveste de dragoste blestemată, care s-a împlinit în lumea de dincolo. Este povestea de iubire dintre o fată de țăran și un tânăr pe nume Bigăr.

Potrivit legendei, pe meleagurile Văii Almăjului, trăia o familie de țărani, care nu puteau avea copii, iar asta era durerea lor cea mai mare. Într-o noapte, femeii i s-a arătat în vis o vrăjitoare care i-a spus că dacă va bea apă de la izvorul de sub stânca așezată la granița dintre lumi va rămâne însărcinată. Însă, dacă acel copil care se va naște va fi fată, ei nu-i va fi îngăduit să se îndrăgostească, altfel va muri.

Femeia a băut apă din izvor, iar după o vreme a născut o fată. Însă, când a crescut, aceasta s-a îndrăgostit de un băiat chipeș pe nume Bigăr. Amintindu-și vorbele și profeția vrăjitoarei, tatăl tinerei, dorind s-o protejeze, a închis-o în grota de deasupra izvorului dintre lumi. Nu l-au înduplecat nici rugămințile, nici lacrimile, nici strigătele disperate ale copilei care au fost auzite însă de vrăjitoarea cee trăia în cealaltă lume, pe Tărâmul Regăsirii Dorului.

Făcându-i-se milă de suferința fetei, vrăjitoarea i-a transformat părul într-o cascadă pe care au început să alunece lacrimile ei.

Legenda Cascadei Bigăr mai spune că băiatul, și el la fel de îndrăgostit, a venit și s-a aruncat în apele cascadei, iar fata s-a stins odată cu el. Însă cei doi s-au reîntâlnit în cealaltă lume, singurul loc în care iubirea lor se putea împlini.

De atunci, îndrăgostiții, spre a-și pecetlui dragostea, dar și pentru a avea parte de iubirea veșnică, vin să bea apă din cascada ce poartă numele flăcăului Bigăr.

CITEȘTE ȘI: VIDEO Momentul în care se prăbuşeşte Cascada Bigăr

cub andreea berecleanu eva zaharescu png
cub ionita si viorica de la clejani (1) png
Funeralii Alexandru Arșinel FOTO Inquam / George Călin
FotoJet (1) jpg
andreea mantea 2 JPG
image png
jlo alex rodriguez gettyimages 1131935237 jpg jpeg
Camilla Parker si Regele Charles jpeg
Craniul ursului preistoric se poate observa vizitând Peștera Ialomiței, recent restaurată. FOTO CS
Ligia Deca FOTO Presidency jpg
image
image
image
image
Athos Salome jpg
William John Powers, alături de uriașa lui pisicuță jpg
1 ceas shutterstock 503867887 jpg jpeg
Meteo - vremea - ploaie - FOTO 123 RF
farmacie baza jpeg
alexandru arsinel jpeg