Litoralul românesc 2021. Câți români și-au cumpărat vacanța estivală la Marea Neagră și cât costă pachetul la all inclusive

Ultima actualizare:

    Peste 14.000 de români și-au rezervat până acum vacanța pe litoralul românesc
Peste 14.000 de români și-au rezervat până acum vacanța pe litoralul românesc

Odată cu campania de vaccinare a crescut și apetitul românilor pentru vacanță. Cei de la Litoralulromanesc.ro anunță că, în ultima perioadă, s-au făcut mai multe rezervări pentru la vară, la Marea Neagră și cât costă pachetul la all inclusive.

De la începutul lunii ianuarie, peste 14.000 de români au achiziționat pachete turistice în stațiunile autohtone de la Marea Neagră, ceea ce reprezintă o dublare față de luna noiembrie, potrivit Litoralulromanesc.ro, turoperatorul numărul 1 pe segmentul vacanțelor pe coasta autohtonă a Mării Negre.

“Optimismului generat de startul și derularea în bune condiții a campaniei naționale de vaccinare se observă în revenirea apetitului românilor pentru vacanțe. Mulți își fac deja planurile pentru concediul de vară și își rezervă sejururi pe litoralul românesc. Comparând cu luna noiembrie - o lună încă a incertitudinilor în privința evoluției pandemiei și a procedurii de aprobare a vaccinurilor dezvoltate de diferite companii farmaceutice, în ianuarie înregistrăm o dublare a numărului de rezervări făcute”, afirmă Ionuț Nedea, director general Litoralulromanesc.ro.

Cei care au cumpărat deja vacanțe pentru sezonul estival 2021 s-au orientat în special către stațiunile Mamaia- care este în continuare cea mai populară destinație de vară pe litoralul românesc - și Eforie Nord.

Cât costă o vacanță pe litoralul românesc în 2021

Prețul mediu al unui sejur achiziționat în această perioadă a fost de aproximativ 2.700 lei. Dar au fost și români dispuși să aloce bugete mai mari pentru vacanța la Marea Neagră, rezervarea cea mai scumpă făcută în luna ianuarie fiind pentru un sejur de 13 nopți, cu demipensiune, la un hotel de 4 stele, care a costat peste 16.500 lei.

Printre cele mai solicitate unități de cazare rămân cele care oferă servicii all inclusive și cele care pun la dispoziție facilități pentru familiile cu copii.

A crescut cererea pentru all inclusive pe litoralul românesc

“În perioada analizată, observăm o creștere a cererii pentru pachetele all inclusive, interesul datorându-se reducerilor de până la 49% acordate prin programul Înscrieri Timpurii. În contextul incertitudinilor generate de pandemie, am venit în sprijinul turiștilor noștri cu o asigurare storno care include protecția în cazul îmbolnăvirii cu virusul SARS-CoV-2. De altfel, mai bine de o treime dintre rezervările efectuate pentru la vară includ asigurarea storno”, precizează Ionuț Nedea.

Reprezentanții Litoralulromanesc.ro se așteaptă în vară la o revenire a turiștilor în destinație. Asta în condițiile în care în sezonul estival precedent s-a înregistrat o scădere cu 20% a românilor care și-au făcut vacanțele la Marea Neagră ca urmare a restricțiilor impuse de pandemia de coronavirus.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
submarin francez
image
image
image
image
image
image
soare plaja pixabay jpg
schelete craniu freepik jpg
oua vopsite de paste jpeg
familie targu jiu1 jpg
aron pumnul colaj captura video jpg
sarpe thailanda jpg
familie copil cuplu depositphotos1 jpg
constanta pexels jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net