Magie sau Photoshop? Nici una, nici alta! FOTO/VIDEO
Nu e nici magie, nici Photoshop. Cele mai uzuale obiecte care se regăsesc în majoritatea caselor pot avea forme nemaiîntâlnite, care împing legile fizicii până la extrem.
Vă prezentăm mai jos creaţiile câtorva designeri talentaţi, care se joacă cu formele şi cu echilibrul, realizând obiecte unice.
Acvariul care se scurge, conceput de firma britanică „Psalt Design”, se potriveşte perfect pe marginea mobilierului.
„Scaunul cu umbră”, proiectat de britanicul Chris Duffy, pare că se află într-un echilibru precar pe cele două picioare. De fapt, „umbra” face parte din structura metalică a scaunului, reprezentând baza obiectului, care îi oferă stabilitate.
„Patul care pluteşte” pare desprins dintr-un film SF. În realitate, obiectul de mobilier (proiectat de Andrea Lucatello, pentru firma „Cattelan Italia”) are două picioare subţiri, în partea din faţă, care sprijină greutatea, dar care nu se văd din cele mai multe unghiuri.
Tava care se echilibrează singură. Ai avut întotdeauna dificultăţi în a menţine echilibrul unei tăvi cu pahare? Acum, această este problemă este rezolvată de firma „Droog Design”, care s-a folosit de legile fizicii pentru a crea tava care nu se dezechilibrează niciodată.
Scaunul anti-gravitaţional îţi oferă senzaţiile experimentate de cosmonauţi în condiţii de gravitaţie zero, chiar aici pe Pământ.
„Biblioteca balanţă” este poate cea mai ingenioasă şi complexă piesă de mobilier de acest fel. Ideea este cât se poate de simplă, aşa cum îi spune şi numele, fiind inspirată din principiul de funcţionare al unei balanţe. Avem o pârghie cu braţe egale, care pivotează un ax central, fixat pe perete, şi două talere, care glisează dreapta-stânga pentru a echilibra balanţa.