Marian Vanghelie vrea să plece din țară

Ultima actualizare:

    Fostul primar Marian Vanghelie vrea să poată ieși din țară
Fostul primar Marian Vanghelie vrea să poată ieși din țară

Fostul primar al sectorului 5, Marian Vanghelie, vrea să scape de măsurile judiciare care nu îi permit să părăsească țara. După ce a stat 107 în arest preventiv, apoi în arest la domiciliu, acum mai are o singură restricție: să iasă din România.

Marian Vanghelie a revenit astăzi, 25 iulie, în fața judecătorilor de la Curtea de Apel București, în încercarea de a se elibera de restricțiile impuse de magistrați, scrie stirileprotv.ro.

În luna martie 2015, fostul edil a fost arestat preventiv sub acuzația de mită și alte 24 de infracțiuni, cu un prejudiciu evaluat la uriașa sumă de 295.207.000 de lei. A făcut o mulțime de demersuri să iasă din arest, apoi să primescă doar măsura de control judiciar. A reușit ca magistrații să îi retragă interdicția de a părăsi Capitala și județul Ilfov, iar acum a făcut o nouă cerere să scape4 și de ultima ”pedeapsă”, cea de a nu părăsi țara.

Fostul edil este acuzat de 25 de fapte ilegale

În luna martie 2015, Vanghelie a fost suspectat că a protejat o firmă de construcții din Capitală, de la care ar fi perceput comisioane de 20% din plățile pe care Primaria le făcea de la bugetul local. El ar fi beneficiat de cea mai mare mită pe care ar fi luat-o un funcționar public în România, de 90 de milioane de euro. După finalizarea cercetărilor, a fost trimis în judecată pentru un prejudiciu de doar 30 de miloane de euro, suma pe care o contestă.

În rechizitoriul întocmit, procurorii arată că în perioada 2006 - 2014, Marian Vanghelie ”a solicitat și primit de la inculpatul Dumitru Marin foloase materiale necuvenite în cuantum de aproximativ 30.403.000 de euro (738.019.000 de lei) reprezentând un comision de 20% din încasări”.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net