Mărirea și decăderea lui Popescu Piedone. De la ospătar, la primar condamnat


  Cristian Popescu Piedone a fost condamnat la un an, cu suspendare. Poate contesta sentința
Cristian Popescu Piedone a fost condamnat la un an, cu suspendare. Poate contesta sentința

Cristian Popescu Piedone a început să fie cunoscut pe vremea când arunca legumele de pe tarabele piețarilor. Românii l-au numit ”Justițiarul piețelor” și Piedone, dar de atunci, până acum a avut o viață fabuloasă. Iată că marți (31 octombrie), magistrații i-au decis viitorul: o condamnare de un an, cu suspendare.

Fostul edil al Sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, este în centrul unor scandaluri de corupţie, pentru incendiul de la Colectiv, dar și pentru că, în calitate de primar al Sectorului 4, a atribuit copiiilor săi, Vlad și Ana-Maria, autorizaţii de funcţionare pentru trei firme. Așa au devenit aceștia proprietarii unui restaurant, unui magazin şi a unei firme de activităţi recreative şi distractive care a închiriat un teren în Parcul Lumea Copiilor, din Sectorul 4.

Potrivit deciziei instanţei, fostului primar i-a fost schimbată încadrarea juridică din conflict de interese, în folosire a funcţiei pentru favorizarea unor persoane în legătură cu actele emise pentru SC GOD TRUST ENTERPRISES SRL, SC SPORT TEAM KART SRL şi SC CHOCOLAND SRL. De asemenea, instanţa a dispus mai multe interdicţii şi obligaţii în cazul lui Piedone: îi este interzis să mai fie primar ori înalt funcționar public, pentru următorii doi ani. Decizia Judecătoriei Sectorului 4 nu este definitivă.

Cristian Popescu Piedone s-a străduit să ajungă ”cineva” în viață.

 • Cristian Popescu Piedone (54 de ani) a pornit de jos, lucrând ca ospătar în mai multe localuri. Deşi nu avea nici măcar studii liceale, Piedone a reuşit să promoveze până la nivel de şef de restaurant. Revoluţia l-a găsit şef de restaurant şi de complex hotelier pe litoral.
 • În 1990, a deschis Restaurantul Ciocârlia, pe cheiul Dâmboviţei, vizavi de Tribunalul Bucureşti. În 1994, a intrat în PSD, pentru că tinerii PSD-işti îşi făceau mesele la el în restaurant.
 • În 2000-2004, a fost consilier general şi inspector la Primăria Sectorului 6. Prosper om de afaceri, fostul ospătar a decis să acorde atenţie şi educaţiei. Aşa că, în 1991, pe cînd avea 28 de ani, s-a înscris la liceu. Piedone a devenit posesor al unei diplome de Bac în 1995, la vârsta de 32 de ani.
 • Cu diploma obținută, Piedone s-a dus la Facultatea de Ştiinţe Economice, din cadrul Universităţii Petroşani.
 • În 2009, a fost implicat într-un scandal: a obținut permisul auto la cinci categorii într-o singură zi. Problema era că nu putea să le conducă, deoarece nu avea carnet. Ca să-l obţină uşor, Piedone şi-a făcut viză de flotant la Piteşti, la „fabrica de permise”. Mai mulţi poliţişti au fost arestaţi pentru că dădeau permise contra şpagă, iar  primarului i-a fost anulat permisul în 2009, pentru nereguli constatate în obţinerea documentului.
 • În 2008, era în Consiliul General al Capitalei, pe postul de consilier, iar în 2009 a candidat la sectorul 4 şi a fost ales primar. Popular printre oameni, Piedone a bifat şi al doilea mandat de edil. Astfel că, la alegerile din 2012, a obţinut 80,35 % din voturi.
 • Traseist politic. Începând cu 1994, a făcut, pe rând parte din mai multe partide: PDSR, PNŢCD, BND, PC, UNPR.
 • Avere. Potrivit declaraţiei de avere din 10 iunie 2015, fostul primar avea două terenuri intravilan în Bragadiru (978 mp şi 538 mp). El mai are două case în Bucureşti (307 mp şi 73 mp). Piedone este pasionat de maşini de epocă şi are 5 autoturisme: Mercedes (1966), Oldsmobile (1959) şi Cadillac (1968, 1973, 1974). Fostul primar a declarat că mai deţine: bijuterii de familie (20.000 de euro), colecţie de obiecte vechi- timbre (15.000 de euro), colecţie pendule- ceasuri de buzunar (5.000 de euro). În bănci, Piedone a declarat că are un depozit de 60.923 de euro deschis în 2006. Soţia sa, Iulia, a câştigat ca administrator la Lolo Trading International SRL, firmă de coafor şi frizerie, suma de 25.248 de lei, iar ca administrator la God Trust Enterprises, care controlează două restaurante, suma de 24.000 de lei.
 • Oficial, afacerile care asigură bunăstarea familiei Popescu-Piedone sunt administrate de cei doi copii ai primarului, Vlad şi Ana Maria, precum şi de soţia edilului, Iulia.
cub camelia șucu (1) png
cub lia bugnar theo rose png
cub ioana nastase png
Actrița Kirstie Alley și John Travolta
serial wednesday jpg
zodia care nu a primit nimic de mos nicolae jpg
cub Kirstie Alley
ispite masculine insula iubirii sezonul 6 jpg
image
image
adevarul.ro
image
image
image
image
calendar ortodox 2021 7 decembrie sf filofteia de la arges icoana de sorin vintzeanu jpeg
accident pasajul unirii 6 decembrie 2022 (7) png
index jpg
mititelu jr 3 jpg
cap Charles III  GettyImages 1243368615 jpg
vremea polei jpeg