Marius Manole înapoiază decorația primită în 2016 de la Klaus Iohannis: “Pentru mine, președintele e un trădător"

Ultima actualizare:

    Marius Manole renunță la decorația primită de la Klaus IohannisFoto: Facebook
Marius Manole renunță la decorația primită de la Klaus IohannisFoto: Facebook

Marius Manole a decis să înapoieze decorația primită acum cinci ani de la președintele Klaus Iohannis. Actorul mărturisește că, deși l-a votat pe Iohannis, este profund dezamăgit de acesta. Îl numește pe șeful statului “un trădător” și un om care "nu a ținut cu țara".

Actorul Marius Manole a anunțat pe pagina lui de Facebook că luni, 22 noiembrie, merge la Palatul Cotroceni pentru a înapoia distincția.

“Am decis să înapoiez decorația Ordinul Meritul Cultural în grad de Cavaler, cu care am fost decorat în 2016 la Palatul Cotroceni, din partea Președintelui României. 

L-am votat pe președinte și țin minte noaptea în care a fost ales. Ce mare bucurie era pe străzi că în sfârșit PSD-ul nu mai putea face rău acestei țări. Urma să avem un președinte care ține cu țara. Ghinion. Nu l-am avut. 

Am stat în Piața Victoriei în frig, în ploaie, pentru a apara justiția și democrația. Când a plecat Dragnea, iarăși am crezut că am învins. Ghinion, propriul nostru președinte urma să ne facă cel mai mare rău. Omul în care am crezut, pentru care am luptat. Acum, PSD intră în Guvern pe ușa din față, pe covorul roșu. De asemenea, VREA SA PREIA ȘI ȘEFIA COMISIEI JURIDICE DIN CAMERA DEPUTAȚILOR, cu alte cuvinte să refacă comisia Nicolicea& Iordache, de aceasta dată chiar cu PNL. Totul sub oblăduirea președintelui Iohannis. Halucinant, nu?

Nu aș fi crezut că într-o zi va trebui să protestez din nou, chiar dacă datele sunt acum altele. Președintele României pentru mine este un trădător. 

Returnez, așadar, decorația primită, mâine la ora 10:00, la Palatul Cotroceni. Sunt mândru de realizările mele și publicul nu poate fi mințit cu decorații venite din partea celor care nu iubesc țara. Oricum, în ultimii ani Cultura nu a reprezentat o prioritate pentru administrația țării.

P.S. Plec să joc în seara asta Richard III, să mai spui Shakespeare nu e actual…”, a scris Marius Manole pe Facebook, acolo unde a pus și o poză cu decorația.

În 2016, președintele Klaus Iohannis a decorat șase artiști cu Ordinul Meritul Cultural în grad de Cavaler, categoria D- Arta spectacolului, pentru implicarea deosebită în promovarea teatrului și a cinematografiei românești atât în țară, cât și în străinătate. Printre regizorii, coregrafii și actorii decorați atunci s-a numărat și Marius Manole.

image
image
image
image
image
image
febra tifoida romani jpg
Dr Cristina Iftode Sanador jpg
Hidra, Piaţa a Presei Libere Bucuresti, foto Artmark
cutremur grecia jpg
marcel ciolacu conferinta de presa foto captura video jpg
jean paul getty captura video jpg
symmetrica facebook jpg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net