Mina Ghizela - atracţii. Cum arată unul dintre cele mai frumoase locuri subterane din România FOTO

Ultima actualizare:

    Mina Ghizela - atracţii. Aceasta a fost redeschisă la sfârşitul lunii iulie foto: radiounirea.ro
Mina Ghizela - atracţii. Aceasta a fost redeschisă la sfârşitul lunii iulie foto: radiounirea.ro

Turiștii care vizitează Salina Turda au de acum un nou punct de atracție, şi anume Mina Ghizela. Aceasta a fost redeschisă la finalul lunii iulie, după ce a stat închisă multă vreme şi nu a fost inclusă în circuitul salinei, ea fiind modernizată cu fonduri europene, în urmă cu cinci ani.

Mina Ghizela - atracţii. Salina Turda a deschis pentru vizitare o nouă mină, unde se găsesc stalactite înclinate şi depuneri de cristale cubice de sare. Dacă până acum de această mină se amintea doar în pliantul oferit împreună cu biletul de intrare, iată că acum turiştii o vor putea admira în toată splendoarea ei.

Mina Ghizela - atracţii. Ce pot admira turiştii

Turiștii vor putea vedea la Mina Ghizela, atracţii dintre cele mai incredibile: făgașe tăiate în sare pentru delimitarea brazdelor, modul de amplasare a penelor cu care brazdele erau detașate din masivul de sare, organizarea abatajului pentru o amplasare optimă a tăietorilor de sare în mină și vor primi informații privind modul de deschidere a unei mine de tip trapezoidal.

Salina Turda are atracţii deosebite: patru mine - Rudolf, Terezia, Ghizela şi Iosif, primele trei intrate în exploatare turistică, iar cea de-a patra, Iosif, fiind în curs de amenajare. Aceasta a fost deschisă în anul 1857, însă s-au executat doar lucrările pregătitoare, iar la scurt timp au fost abandonate.

Mina Ghizela - atracţii. Cum se face accesul

Mina Ghizela - atracţii. Accesul turiștilor în mină se va face prin achitarea unui tarif suplimentar biletului de intrare, în grupuri de maxim 15 persoane însoțite de ghid. Accesul în mina Ghizela se face exclusiv pe scări. Pentru perioada verii, Salina Turda poate fi vizitată în intervalul orar 9.00-19.00, cu ultima intrare la ora 18.00. Tariful de intrare în Salina Turda este de 20 de lei pentru adulți, 12 lei pentru pensionari și 10 lei pentru copii (peste 3 ani)/elevi/studenți.

Mina Ghizela - atracţii. Face parte din una dintre ele mai importante ocne de sare din Transilvania

Salina Turda a fost, în timpul exploatării, una dintre cele mai importante ocne de sare din Transilvania. După modernizare, salina a devenit unul dintre cele mai importante şi mai vizitate obiective turistice din regiune, fiind chiar mediatizată de televiziuni importante la nivel internaţional. Ba chiar a fost numită „o ispravă a ingineriei”, „cel mai frumos loc subteran din lume” sau „parcul balnear al Transilvaniei”.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Kate Middleton, Profimedia (4) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Bancnote dolari FOTO Shutterstock jpg
tren electric Romania jpg
sticle de plastic reciclare INATECH jpg
unt jpeg
ulei peste jpg
restaurant foto unsplash jpg
casa veche pixabay jpeg
1 depresie izolare 1 jpg jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net