Ministrul Mediului vrea s─â m─âreasc─â taxele pentru ma╚Öinile poluante. ┬źDegeaba investim ├«n programul Rabla┬╗

9 decembrie 2021
masini second hand jpeg
MInistrul Mediului vrea s─â descurajeze achizi╚Ťia de ma╚Öini second handfoto: Shutterstock

Tanczos Barna a declarat, la B1 TV, c─â ├«n Rom├ónia sunt ├«nmatriculate mai multe ma╚Öini second hand, ├«n compara╚Ťie cu cele noi. "Degeaba investim noi foarte mult ┼či venim din partea statului cu acest sprijin c─âtre cei care cump─âr─â ma┼čini noi, dac─â pe partea cealalt─â ├«nmatricul─ârile se fac la liber", a declarat Tanczos Barna.

Ministrul Mediului a ad─âugat c─â a propus colegilor de coali╚Ťie c├óteva m─âsuri de descurajare, printre care cre╚Öterea taxelor pentru ma╚Öinile poluante. Aceste m─âsuri ar urma c─â fie aplicate ├«n paralel cu m─âsurile de stimulare a achizi╚Ťiilor de ma╚Öini noi.

"Degeaba investim noi foarte mult ┼či venim din partea statului cu acest sprijin (Rabla Clasic ╚Öi Rabla Plus, n.r.) c─âtre cei care cump─âr─â ma┼čini noi, dac─â pe partea cealalt─â ├«nmatricul─ârile se fac la liber.

De aceea propun ┼či colegilor mei din coali┼úie s─â avem ├«n balan┼ú─â cele dou─â m─âsuri: de stimul pentru ma┼činile noi ┼či de descurajare.

Descurajarea se face ori prin majorare de taxe, ori prin tax─â nou─â. Guvernul a spus c─â nu vom introduce taxe noi, r─âm├óne varianta ca anumite taxe existente, ├«n cazul ma┼činilor vechi ┼či foarte poluatoare, s─â fie majorate", a declarat ministrul Mediului, la B1 Tv. 

Citește și:

2022, anul scumpirilor pentru bucureșteni! Iată ce taxe cresc chiar și de peste 8 ori mai mult

florin calinescu png
M─âd─âlina Ghenea, ca o div─â autentic─â jpg
BeFunky collage (16) jpg
BeFunky collage (17) jpg
laurentiu reghecampf corina caciuc png
anamaria prodan png
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
calea victoriei zone de promenada jpeg
incarcare iphone jpeg
shurubel
image png
aplicatii de programare jpg
nicolae ciuca 7540888 mediafax foto alexandru dobre jpeg