Ministrul Mediului vrea să mărească taxele pentru mașinile poluante. «Degeaba investim în programul Rabla»

Ultima actualizare:

    MInistrul Mediului vrea să descurajeze achiziția de mașini second handfoto: Shutterstock
MInistrul Mediului vrea să descurajeze achiziția de mașini second handfoto: Shutterstock

Tanczos Barna a declarat, la B1 TV, că în România sunt înmatriculate mai multe mașini second hand, în comparație cu cele noi. "Degeaba investim noi foarte mult şi venim din partea statului cu acest sprijin către cei care cumpără maşini noi, dacă pe partea cealaltă înmatriculările se fac la liber", a declarat Tanczos Barna.

Ministrul Mediului a adăugat că a propus colegilor de coaliție câteva măsuri de descurajare, printre care creșterea taxelor pentru mașinile poluante. Aceste măsuri ar urma că fie aplicate în paralel cu măsurile de stimulare a achizițiilor de mașini noi.

"Degeaba investim noi foarte mult şi venim din partea statului cu acest sprijin (Rabla Clasic și Rabla Plus, n.r.) către cei care cumpără maşini noi, dacă pe partea cealaltă înmatriculările se fac la liber.

De aceea propun şi colegilor mei din coaliţie să avem în balanţă cele două măsuri: de stimul pentru maşinile noi şi de descurajare.

Descurajarea se face ori prin majorare de taxe, ori prin taxă nouă. Guvernul a spus că nu vom introduce taxe noi, rămâne varianta ca anumite taxe existente, în cazul maşinilor vechi şi foarte poluatoare, să fie majorate", a declarat ministrul Mediului, la B1 Tv. 

Citește și:

2022, anul scumpirilor pentru bucureșteni! Iată ce taxe cresc chiar și de peste 8 ori mai mult

image
image
image
image
image
image
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
Infographic 02 png
fond postasi 2 1698256806 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net