Mircea Sandu, trimis în judecată de DIICOT. E acuzat de delapidare și spălare de bani


    Mircea Sandu e acuzat de constituirea unui grup infracțional organizat
Mircea Sandu e acuzat de constituirea unui grup infracțional organizat

Mircea Sandu, fostul preşedinte al Federaţiei Române de Fotbal (FRF), a fost trimis în judecată de DIICOT pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, delapidare şi spălare de bani, în legătură cu un contract privind construcţia unui centru de fotbal în Buftea.

În acelaşi dosar, au fost trimise în judecată alte două persoane - Bogdan Petculescu şi Ziv-Asher Tetelman. Potrivit presei sportive, Ziv-Asher Tetelman este ginerele lui Mircea Sandu, fiind căsătorit cu Raluca Sandu, transmite Agerpres.

Mircea Sandu, trimis în judecată în legătură cu construcția centrului de fotbal de la Buftea

Conform unui comunicat al DIICOT, în cauză s-a reţinut faptul că, în perioada 2009 - 2010, cei trei inculpaţi au constituit un grup infracţional organizat care a avut ca scop însuşirea din patrimoniul unei instituţii cu profil sportiv a sumei de 3.895.590 de lei, provenită din încheierea unui contract de execuţie lucrări având ca obiect construcţia unui centru de fotbal pe raza localităţii ilfovene Buftea. Procurorii susţin că, în vederea atingerii scopului infracţional, a fost creat un circuit fictiv prin intermediul căruia au fost încheiate succesiv contracte de antrepriză şi subantrepriză între mai multe societăţi comerciale controlate de către membrii grupului, prin intermediul cărora au fost transferate sumele de bani provenite din contractele încheiate cu instituţia cu profil sportiv. O parte din aceste sume au revenit ulterior membrilor grupării infracţionale disimulate sub forma "restituire împrumut asociat", "dividende". În cauză au fost instituite măsuri asiguratorii. Dosarul a fost înaintat spre competentă soluţionare Tribunalului Bucureşti.

CITEȘTE ȘI: Mircea Sandu a fost trimis în judecată de DNA pentru luare de mită

cub gabriel apostol png
zodii care imprumuta bani jpg
gabriel apostol jpg
andreea ibacka si majda jpg
Gabriel Apostol, fost concurent Masterchef
cub andi moisescu png
harry si meghan jpg
Shakira cauta bona  Sursa imagine shutterstock 184651697 jpg
vladimir putin singur umbra trist cocosat shutterstock 1177474882 jpg
Kovacs
image
image
image
image
prater jpg
bitcoin crypto jpg
târg Crăciun Sibiu jpg
Kate Middleton și Regina Letizia jpg
Avionul lui Elvis Presley png
viespile ucigașe jpg