Mohammad Munaf, complice la răpirea celor trei jurnaliști români, eliberat din închisoare

Ultima actualizare:

Mohammad Munaf a fost condamnat în 2008 la 10 de ani de închisoare pentru terorism, fiind complicele lui Omar Hayssam, în 2005, la răpirea celor trei jurnaliști români în Irak. Munaf ar fi trebuit să iasă din închisoare abia în 2025, însă judecătorii i-au acceptat cererea de eliberare condiționată. 

image

În 2005, vestea răpirii celor trei jurnaliști români, în Irak a zguduit întreaga opinie publică. Este vorba de Marie Jeanne Ion, Sorin Mişcoci care atunci lucrau la Prima TV şi Ovidiu Ohanesian (România Liberă).

Munaf a fost condamnat la 10 ani după gratii, dar a început să execute pedeapsa abia în 2015, când a fost adus în România. Acesta a depus la Judecătoria Sectorului 4 o cerere de eliberare condiţionată, care inițial a fost respinsă. Munaf nu a renunțat și a făcut contestaţie, pe care Triunalul Ilfov a admis-o miercuri.

Astfel Mohammad Munaf, complicele lui Omar Hayssam la răpirea celor trei jurnaliști români a fost eliberat condiționat din închisoarea, cu trei ani înainte de termen. 

n baza art. 425 ind. 1 alin. 7 pct. 2 lit. a) Cpp admite contestaţia formulată de contestatorul - petent Mohhamad Munaf împotriva sentinţei penale nr. 1193 din data de 27.05.2022 pronunţată de Judecătoria Sectorului 4 Bucureşti în dosarul penal nr. 10456/4/2022. Desfiinţează sentinţa atacată şi rejudecând cauza: În temeiul art. 587 alin.1 Cpp raportat la art.59 C.pen.1969 şi cu aplicarea art.5 NCP admite cererea de liberare condiţionată formulată de petentul - condamnat Mohammad Munaf. Dispune liberarea condiţionată a petentului - condamnat de sub puterea MEPI nr. 160/2008 emis de Curtea de Apel Bucureşti - Secţia I Penală în baza sentinţei penale nr. 122/2008. Definitivă", se arată în decizia tribunalului, potrivit Adevarul.ro

Mohammad Munaf, este originar din Irak, dar e stabilit în România și astfel a devenit ghid pentru cei trei jurnalişti români, care au fost răpiţi în Irak la sfârşitul lunii martie 2005. Munaf a fost, de asemenea ținut ostatic a alături de români pentru 55 de zile.

După eliberarea jurnaliștilor români, forțele americane din Irak l-au acuzat pe acesta că a fost complicele teroristului Omar Hayssam, cel care a organizat sechestrarea jurnaliștilor. 

În 2006, Munaf a fost inițial condamnat la moarte prin spânzurare de Tribunalul Penal Central din Bagdad, însă Curtea irakiană de Casaţie a anulat sentința pe motiv că nu se poate dovedi care a fost implicare irakianului în răpirea celor trei jurnalişti români.

Potrivit completulului Curţii de Apel Bucureşti, Mohammad Munaf a fost obligat să daune morale în valoare de două milioane de euro,  jurnaliștilor Ovidiu Ohanesian, Sorin Mişcoci şi Marie-Jeanne Ion. 

image
image
image
image
image
image
cirese 250 lei kg jpg
japoneza shutterstock 1824440588 jpg
iasi oras romania jpg
masa de pranz jpeg
ligia deca cozi gradinite de vara inscriere 842028 webp
medic jpg
foto1 viol jpg
ce te impiedica sa ai mai multi bani 1536x864 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net